Geen sprake van uitbraak ziekenhuisbacterie AZP

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) werd recent nog geconfronteerd met negatieve berichtgevingen in verband met het overlijden van zes baby’s. De baby’s overleden door een uitbraak van de Serratia Marcescens bacterie op de Neoatale Intensive Care United (NICU). Dit werd ook vastgesteld na een onderzoek door de Paho. Nu doen er weer berichten de ronde via sociale media, dat er een uitbraak zou zijn van een ziekenhuisbacterie op de Spoed Eisende Hulp (SEH) en dat het AZP bezig is met experimenteren op patiënten.

In een persbericht zegt de directie van het AZP, deze berichtgevingen te betreuren. Volgens het ziekenhuis berusten deze geruchten niet op waarheid. “Er is geen sprake van een uitbraak van een ziekenhuisbacterie en wij behandelen patiënten en experimenteren niet. Het gevaar van deze berichtgeving is dat mensen zich onttrekken aan medische zorg, waardoor hun gezondheidstoestand zou kunnen verslechteren”, aldus de directie in een persbericht.

Het AZP doet een dringend beroep op de samenleving om dergelijke verontrustende berichtgeving te negeren en zich daardoor niet te laten beïnvloeden in het belang van hun gezondheid. De SEH en alle overige afdelingen van het AZP bieden vooralsnog normaal zorg.

door Kimberley Fräser