Hofwijks wil af van etnische politiekvoering

Met de komst van de nieuwe politieke partij waar activist Curtis Hofwijks ook deel van zal uitmaken, zal etnische politiekvoering tot het verleden gaan behoren. Hofwijks vindt het niet correct dat partijen zich etnisch profileren, maar ziet dat er nog steeds etnische politiek wordt gevoerd bij bepaalde partijen. Als voorbeeld noemt hij de VHP en Abop, waar duidelijk merkbaar is dat de partijen zich specifiek richten op respectievelijk Hindoestanen en Marrons. Hoewel de naam van de partij nog even geheim blijft, deelt Hofwijks mee, dat de samenleving binnen het eerste kwartaal van 2018 hier verder over geïnformeerd zal worden.

Hofwijks blijft nog even enthousiast als het aankomt op deze nieuwe partij. Hij zegt dat in het verleden, DA’91 bij de verkiezingen van ’91, negen zetels behaalde.

“Niets is dus onmogelijk in de politiek. De politiek is onvoorspelbaar.

Wie had gedacht dat Hooghart samen zou werken met Bouterse of dat Charmila naar de NDP zou overstappen. De politiek is dus niet rechtlijnig”, zegt Hofwijks.

Uit reacties van de samenleving, merkt Hofwijks dat men nog niet zo enthousiast is over de nieuwe partij. “Mensen klagen al meer dan dertig jaar over de oude politiek, maar tegelijkertijd hebben ze geen geloof in de nieuwe partijen.” De opkomende partij zal zich zonder meer richten op het behalen van zetels om medezeggenschap te hebben bij besluitvorming. Thans zijn er heel wat zaken die de partij graag zou willen veranderen, een daarvan is dat dubbele functies stopgezet moeten worden. In de media had Hofwijks ook reeds aangegeven corruptie te bestrijden. De activist heeft veel geloof in de partij die nu nog anoniem is. “De groep zal onbevlekt naar voren treden en durven om tegen alle verwachtingen te gaan. We gaan ook bewijzen dat niet een ieder corrupt is”, aldus Hofwijks.

-door Kimberley Fräser-