Chinees Nieuwjaar 2018 nationale vrije dag

Het Chinees Nieuwjaar dat dit jaar valt op 16 februari, is wederom een nationale vrije dag. Dit bevestigde het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). Dit jaar wordt het voor de vierde keer op rij dat Suriname deze dag viert. Het is volgens de Chinese astrologie, dit jaar het ‘Jaar van de hond’. Chinees Nieuwjaar wordt elk jaar traditioneel gevierd met drakendansen en leeuwendansen. In Suriname worden er elk jaar tal van activiteiten gepland door verschillende Chinese organisaties. Het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. De datum van het Chinees Nieuwjaar begint op de tweede nieuwe maand na de zonnewende van 21 december. Volgens onze kalander is dat tussen 21 januari en 20 februari.

-door Kimberley Fräser-