Curtis Hofwijks deel van opkomende politieke partij

Activist Curtis Hofwijks, heeft gisteravond aan het begin van zijn presentatie tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Kenniskring aangegeven, dat hij een opkomende politicus is. Op vragen van journalisten gaf hij aan niet te ontkennen in de politiek te gaan, gezien politiek niet iets is wat men in achterkamers voert. Op de vraag om welke politieke partij het gaat, wil Hofwijks niet ingaan. De naam van de partij blijft vooralsnog geheim, wel deelde hij mee dat het niet gaat om de recent opgerichte politieke partij Strei! Hij merkte op dat er afspraken zijn met het bestuur en dat de partij binnenkort naar buiten zal treden om de samenleving te informeren. Hij zegt dat de partij waar hij deel van uitmaakt, nog binnen het eerste kwartaal van 2018 naar buiten zal stappen. Zowel op vragen van gasten in het publiek als op aandringen van de media, haalde de activist aan dat het besluit om in de politiek te stappen, er een is dat weloverwogen is. Een ander punt dat Hofwijks gisteren ook naar voren bracht, is dat hij er niet op stond te springen om in de politiek te gaan.

Tijdens zijn presentatie die gericht was op ‘de visie voor de nieuwe politiek’, haalde hij tal van punten aan die volgens hem niet lijken te werken voor de ontwikkeling van het land.

Daarbij noemde hij corruptie als een van de grootste boosdoeners. Volgens hem werkt dit door tot de opvoeding van jongeren.

Hofwijks benadrukte dat er niet gewacht hoeft te worden om de volgende generatie beter op te voeden, nu al moet er gewerkt worden om verandering in de mentaliteit van de huidige generaties te brengen. Ook haalde hij aan, dat regeermacht nu helemaal geïnterpreteerd wordt en om verwarring te voorkomen, moet men overstappen naar het gebruiken van regeer verantwoordelijkheid, gezien de regeerders een verantwoordelijkheid op zich hebben genomen om zaken voor het volk gedaan te krijgen.

De andere inleiders van de avond, Hardeo Ramadhin (politiek analist) en Gerold Vliet (mediadeskundige), gingen in op de verkiezingen van 2000 tot en met 2015. Ramadhin gaf een analyse van de resultaten, het stemgedrag en de plek van kleine en nieuwe partijen van de afgelopen verkiezingen.

Activist Curtis Hofwijks, heeft gisteravond aan het begin van zijn presentatie tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Kenniskring aangegeven, dat hij een opkomende politicus is. Op vragen van journalisten gaf hij aan niet te ontkennen in de politiek te gaan, gezien politiek niet iets is wat men in achterkamers voert. Op de vraag om welke politieke partij het gaat, wil Hofwijks niet ingaan. De naam van de partij blijft vooralsnog geheim, wel deelde hij mee dat het niet gaat om de recent opgerichte politieke partij Strei! Hij merkte op dat er afspraken zijn met het bestuur en dat de partij binnenkort naar buiten zal treden om de samenleving te informeren. Hij zegt dat de partij waar hij deel van uitmaakt, nog binnen het eerste kwartaal van 2018 naar buiten zal stappen. Zowel op vragen van gasten in het publiek als op aandringen van de media, haalde de activist aan dat het besluit om in de politiek te stappen, er een is dat weloverwogen is. Een ander punt dat Hofwijks gisteren ook naar voren bracht, is dat hij er niet op stond te springen om in de politiek te gaan.

Tijdens zijn presentatie die gericht was op ‘de visie voor de nieuwe politiek’, haalde hij tal van punten aan die volgens hem niet lijken te werken voor de ontwikkeling van het land.

Daarbij noemde hij corruptie als een van de grootste boosdoeners. Volgens hem werkt dit door tot de opvoeding van jongeren.

Hofwijks benadrukte dat er niet gewacht hoeft te worden om de volgende generatie beter op te voeden, nu al moet er gewerkt worden om verandering in de mentaliteit van de huidige generaties te brengen. Ook haalde hij aan, dat regeermacht nu helemaal geïnterpreteerd wordt en om verwarring te voorkomen, moet men overstappen naar het gebruiken van regeer verantwoordelijkheid, gezien de regeerders een verantwoordelijkheid op zich hebben genomen om zaken voor het volk gedaan te krijgen.

De andere inleiders van de avond, Hardeo Ramadhin (politiek analist) en Gerold Vliet (mediadeskundige), gingen in op de verkiezingen van 2000 tot en met 2015. Ramadhin gaf een analyse van de resultaten, het stemgedrag en de plek van kleine en nieuwe partijen van de afgelopen verkiezingen.

door Richelle Mac-Nack