WAT BLIJFT GEHEIM?

Dat er vele zaken zich afspelen binnen onze kleine gemeenschap die het daglicht schuwen en waar angstvallig binnen bepaalde gelederen niet over gesproken wordt, blijft toch niet geheim. Zo bestaat er binnen de paarse club een grote mate van ontevredenheid en boosheid jegens de leiding, maar niemand durft daar vrij zijn of haar mening openlijk kenbaar te maken. Onderling bestaat er ook grote rivaliteit en worden bepaalde hooggeplaatsten binnen de club voor alles wat vies en vuil is uitgescholden, wanneer niet voldaan wordt aan de eis om zich nog meer te verrijken dan men al is. Binnen de club zijn er natuurlijk ook lieden die zich fel hiertegen verzetten. Zelfs de man die bepaalde lui behoorlijk gefaciliteerd heeft zichzelf te   verrijken, klaagt nu zelf hierover. Werd er niet gewaarschuwd voor grote zwarte auto’s met donkere ruiten en grote enveloppen? Om deze auto’s en enveloppen buiten het zicht te houden van de gemeenschap, heeft men er zelfs een vliegreis voor over om zijn of haar ‘lekkers’ aan de andere kant van de oceaan persoonlijk in ontvangst te nemen. Voor wat hoort wat, dus is men ook nog bereid verkeerde beslissingen te nemen om voor chickenfeed money, normen en waarden opzij te zetten en het vertrouwen dat men genoot bij de grote baas te verspelen. Men schroomt er ook niet voor de voorganger op die plek valselijk te beschuldigen. Het zal de gemeenschap straks, wanneer de grote baas zijn werk gaat doen, duidelijk worden wie de persoon of personen zijn die niet, trots alle waarschuwingen vooraf, zich daaraan hebben kunnen houden. Zij die deze zaken geheim proberen te houden, zullen dat vanwege hun niet verzadigde dorst naar weelde en kapitaal, zelf naar buiten laten komen. Het volk wordt door dit hebzuchtig gedrag van deze lui weer de dupe, omdat ze geen tegenprestatie daar tegenover kan stellen. In ieder geval zullen ook al deze zaken uit de kast komen voor mei 2020 en zal men zien wie die kleine wormen waren die nu grote aboma’s geworden zijn.

Een burger.