OBS akkoord met voorstel regering

De leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), hebben besloten om akkoord te gaan met het voorstel van de regering. De voorzitter van OBS, Kenneth Themen, zegt dat de leden voor januari en februari akkoord gaan met het voorstel van de Raad van Ministers om 25 procent verhoging toe te kennen. De OBS-leden zien graag de uitbetaling met terugwerkende kracht (twk) tegemoet. De uitbetaling hiervan moet medio februari van start gaan.

De OBS had voor een verhoging van 40 procent gevraagd met een twk vanaf mei 2016. Deze afspraken die met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie waren gemaakt, staan nog steeds overeind.

Tot nog toe hebben de OBS-leden de reguliere betaling van januari nog niet ontvangen. Volgens de voorzitter van OBS, heeft de regering vandaag de ruimte om aan de betalingen te voldoen.

Volgens Themen hebben de leden van OBS begrip getoond voor de financiƫle situatie van de regering, zij gaan ervan uit dat de betaling van januari vandaag wordt voldaan. De dieselprijzen zijn dit jaar al voor de tweede keer omhoog gegaan, mocht het zo zijn dat de brandstofprijzen verder de lucht in gaan, dan zullen de OBS-leden niet in staat zijn te tanken, wat wil zeggen dat het schoolvervoer wederom in gevaar zal komen.