Landskampioen Inter herwint vorm

Klassieker Tra-Bin eindigt doelpuntloos

Verdedigend clubkampioen Inter Moengo Tapu (IMT) schijnt langzaam weer in vorm te komen. De landskampioen klopte zaterdag bij de voortzetting van de competitie in de SVB/Telesur Eerste Divisie Voorwaarts in het Ronny Brunswijk Stadion op Marowijne met 3-0. Voor IMT was dat de tweede opeenvolgende zege na de 2-0 overwinning op West United vorige week.

De landskampioen is nu vijf punten verwijderd van de koplopers Robinhood en Wal-king Boyz Company (WBC) en werkt zich langzaam maar zeker terug naar de toppositie, die nu gedeeld wordt door Robinhood en WBC. WBC snoepte vorige week met een 1-1 gelijkspel belangrijke competitiepunten af van Robinhood, waardoor de ploeg van trainer Imro Sleur de rood-groenen één punt voor waren.

Gedeelde toppositie

Robinhood is echter gisteren op gelijke hoogte komen te staan met WBC, omdat zondagavond in een drukbezochte wedstrijd 0-0 gelijkgespeeld werd tegen Transvaal.

Deze wedstrijd is qua spel wel de verwachte klassieker geworden, maar miste waar het publiek voor naar het stadion was getrokken: doelpunten. De toeschouwers in het André Kamperveen Stadion zagen hoe aan beide zijden doelrijpe kansen om zeep werden geholpen. Vooral Binhood maakte zich daar schuldig aan, hoewel het Transvaal was dat beter op de bal zat.

Topscorers gewisseld

Opmerkelijk was dat coach Raymond Mannen rond de 73ste minuut zijn clubtopscorer tevens topscorer van de Eerste Divisie, Regillio Abiting, eruithaalde voor Debhola Akoela. Naar zeggen van Mannen, omdat Abiting niet “zo lekker in het spel zat”. Tien minuten later gebeurde hetzelfde aan de zijde van Robinhood toen coach Roberto Gö-deken zijn clubtopscorer Ivanildo Rozenblad naar de kant haalde voor Jelanie Djemesie.

Na de wedstrijd verklaarde Gödeken een hartig woord te zullen voeren met de spelers over het uitblijven van de doelpunten. “Je zag dat we in de aanval niet aggressief genoeg waren om die ruimtes te gebruiken.

We gaan scherper moeten zijn”, aldus de Binhood-trainer tegenover de sportpers.  In de komende trainingen zal hij het accent leggen op dit aspect van het spel. Binhood moet het in de eerstvolgende wedstrijd zaterdag aanstaande opnemen West United, dat gisteren Papatam in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met 1-0 versloeg. SV Notch won zaterdag eveneens in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met dezelfde score van Leo Victor. Nishan’42 en SNL speelden 0-0 gelijks.

Stand Eerste Divisie:

1.WBC                  11-25-26-13

2.Robinhood     11-25-32-13

3.SV Notch        11-24-22-11

4.Transvaal         11-21-29-12

5.Inter MT          12-20-25-13

6.Leo Victor       11-16-17-10

7.PVV                   10-16-18-18

8.Voorwaarts   11-13-14-18

9.Botopasi          11-13-17-25

10.West United  11-9-12-23

11.SNL                  10-7-8-18

12.Nishan 42     11-5-12-29

13.Papatam       9-0-9-38

(DRP)