Abrahams: ‘President komt beloftes boven Suriname na’

Ramon Abrahams, raadadviseur tevens vertegenwoordiger van president Desiré Bouterse, zei afgelopen zaterdag te Pokigron, dat de president de beloftes die hij gemaakt heeft voor de verkiezingen, zoveel als mogelijk na zal komen. Dat Pokigron nu geniet van 1×24 uur stroom, is er een van. Abrahams sprak de gemeenschap toe namens de president die wegens ziekte niet aanwezig kon zijn bij de officiële ingebruikname van de energiecentrale in Sipaliwini. “De president heeft de boodschap gestuurd dat de beloftes worden waargemaakt.” Ook garandeerde hij de bewoners dat de regering zich zal blijven inzetten om het binnenland verder te ontwikkelen. Hij zei dat in de tien districten die Suriname telt, voor een groot deel is gezorgd voor constante stroom. “Pokigron is nu aan de beurt en veel meer dorpen zullen stroom krijgen, vooral de mensen langs de Surinamerivier. Er zijn 67 dorpen en we zullen ook bij hun komen, zodat de stroom niet alleen bij Pokigron zal blijven”, aldus Abrahams.

De beloften van de president is dat voor eind 2018, een groot deel van de overige dorpen voorzien zal worden van constante stroom. De EBS en de dienst Elektrificatie van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), zullen erg veel werk moeten verrichten om dit te realiseren. Hij gaf aan dat de regering niet in staat zal zijn om al deze projecten alleen te realiseren, voor de realisatie is wel hulp nodig. Abrahams sprak de hoop uit dat de president weer gauw de oude wordt, omdat de president nog heel veel wil doen voor de gemeenschappen in Boven Suriname. “De president belooft niet alleen, maar realiseert ook.”

Ook NDP-volksvertegenwoordiger Silvana Afonsoewa riep de gemeenschap in Boven-Suriname op om zoveel als mogelijk met de regering te communiceren, zodat ook dit gebied verder ontwikkeld kan worden. Ook riep zij de mensen op om gebruik te maken van de gelegenheid en meer te ondernemen om hun eigen omgeving op te bouwen.

-door Kimberley Fräser-