DE ENE NA DE ANDERE

De ene na de andere stalen vrachtcontainer van wel 40 voet, gaat momenteel ons land uit met boomstammen. Er wordt helemaal niet gedacht aan export van verzaagd hout, waar veel meer aan verdiend kan worden. De winst voor het gezaagde hout mogen de buitenlandse houthandelaren in hun zak steken. Suriname is wederom niet meer dan een wingewest geworden door fout beleid, ook op dit stuk, van de huidige machthebbers.

 

Foto onderschrift: Niet in kleine hoeveelheden, maar hele scheepsladingen aan boomstammen worden in ijltempo dit land uitgevoerd. Het is overduidelijk dat we in dit land momenteel met een uitverkoop van onze natuurlijke hulpbronnen doende zijn. Deze luchtfoto werd zeer recentelijk vastgelegd en wel van de oude Suralco haven te Paranam. (Foto: Fabian Vas Experience)