PSB-koploper Inter Bose is ongeslagen status kwijt

Locomotief is als overwinnaar uit de bus gekomen van de clash tussen de ongeslagen ploegen bij de Para Sportbond (PSB). Met een 2-1 zege stuitte de voetbaltrein uit het district Para de zegereeks van debutant Inter Bose. Niemand minder dan goaltjesdief Rutsel Gambier en teammaat Iwan Ardin zorgden ervoor dat Lomotief het Andre Brahim Stadion zondag als overwinnaar kon verlaten.

Voormalig PSB-topscorer Jurgen Entingh gaf Inter Bose met zijn enige goal een lapje voor het bloeden, maar kon niet voorkomen dat de koploper zijn ongeslagen status kwijtraakte. Ondanks het verlies blijft Inter Bose koploper, maar nu met 16 punten uit 7 wedstrijden. Locomotief, dat nu de enige is zonder verlies, volgt op de voet met 15 punten uit evenveel competitieduels. De derde positie is voor Osembo Sport Vereniging (OSV), dat zondag met 1-0 won van SV Sentea, dankzij een gouden goal van Revelino Redmond. Deze zege bracht OSV op 13 punten uit 7 competitieduels. De grote verrassing van afgelopen zondag was de 0-1 nederlaag van Aquila tegen nieuwkomer SV Sjulang. Gijermo Gadden scoorde de enige treffer in dit duel, waarin SV Sjulang tot 9 man werd gereduceerd vanwege de rode kaarten van Hendrik Kensenhuis en Devalo Misasie. Beiden kregen 2x geel, dus automatisch rood.

Door de nederlaag bleef Aquila met 10 punten uit 6 wedstrijden steken op de zesde plek, terwijl SV Sjulang met 11 punten uit 7 wedstrijden gestegen is naar de vijfde positie, een plek achter titelverdediger Ghana, dat het afgelopen weekeinde vrij was. De PSB-kampioen komt morgen om 10.00 uur weer in actie tegen laagvlieger Jong Surinos, dat met 2 punten de voorlaatste plaats bezet. Locomotief speelt in de tweede wedstrijd tegen SV Sentea, dat zevende plaats bezetter is met 5 punten uit 7 competitieduels. Hekkensluiter Real Misman (1 uit 5) kruist in de derde ontmoeting de degens met OSV, terwijl SV Sjulang en koploper Inter Bose het wedstrijdprogramma van de PSB Gran Swit Djarie competitie om 16.00 uur afsluiten in het Brahim-stadion.  Hekkensluiter Real Misman leed in zijn laatste ontmoeting een pijnlijke 2-7 nederlaag tegen Real Meur-sie. Zifjon Haabo, Liandro Pompe en Obiano Lamafoe (autogoal) scoorden voor Real Misman in die wedstrijd, terwijl Jonathan Eduard, Jurgen Weegman, Wendel Lewis 2x, Redensio Linga en Romiel Koedemoesoe scorden voor Real Meursie, dat de wedstrijd met tien man eindigde vanwege de rode kaart van Xander Loswijk. (DRP)