Auto ramt duiker op afgesloten Tutayabrug

De Tutaya-II brug in het district Brokopondo, die voorlopig is afgesloten voor alle verkeer, blijkt geen duidelijke verbodborden te hebben. Op de Facebook pagina van BIC Brokopondo, zijn foto’s geplaatst waarbij een grijze Mark-x is gebotst tegen een duiker die geplaatst is op de brug. De duiker is bedoeld als blokkade voor weggebruikers. Op de foto is te zien dat er wel een pijltje op de duiker is aangebracht die verwijst naar de Bye-pass brug. Blijkbaar was het pijltje niet duidelijk zichtbaar voor de weggebruiker.

De Wegenautoriteit Suriname heeft op 15 januari bekendgemaakt dat in samenspraak met de districtscommissaris van het district Brokopondo, de Tutaya-II brug op de weg naar Atjoni, vanwege instortingsgevaar per 16 januari afgesloten is voor alle verkeer. Op de weggebruikers werd een beroep gedaan om gebruik te maken van de zogeheten Bye-pass.

De Tutaya-II brug is de tweede brug vanuit de Afobakkaweg richting Brownsweg. De Bye-pass is aan de linkerzijde van de Tutaya-II brug voor het verkeer dat komt vanuit de Afokbakkaweg, vanuit Brownsweg richting Afobakkaweg, staat de Bye-pass aan de rechterzijde.

-door Kimberley Fräser-