Directie Surpost heeft dictatoriale houding; bond eist vertrek

Het probleem bij Surpost is nog steeds niet opgelost. Volgens Walter Uiterloo, secretaris van de bond, gaat de directie dictatoriaal te werk, vandaar dat het personeel nu eist dat de directeur van Surpost, John Power, vertrekt. Vandaag heeft de bond opnieuw gevraagd naar de uitbetaling van de koopkrachtversterking, maar de directie weigert om daarop in te gaan. “Als het niet gaat om koopkrachtversterking, toelagen, cao, consumptievergoeding of kledingtoelagen, dan is het wat anders. Hij is structureel bezig om de rechtspositie van het personeel aan te tasten. De leden kunnen het niet meer aan”, aldus Uiterloo. Volgens Uiterloo heeft de directeur ook gezegd dat hij een brief heeft ontvangen van Financiën, waarin de minister aangeeft, dat Surpost geen aanspraak maakt op de koopkrachtversterking en toelagen, maar als naar bewijs wordt gevraagd, kan de directie de brief niet tonen aan de bond.

De bond en een deel van de leden zijn daarna naar het ministerie van Financiën geweest om aan minister Gillmore Hoefdraad te vragen wat er eigenlijk is afgesproken met de directie van Surpost. “Als het personeel niet gelijkgesteld is aan de landsdienaren, willen de leden weten wat hun rechtspositie is”, aldus bondsvoorzitter Carla Doelan-Narain. De bond zegt dat er duidelijk is aangegeven, dat Financiën belast is met het postwezen, waarom zijn de leden dan niet gelijkgesteld aan de landsdienaren.

De bond had begin januari reeds een protestactie gehouden bij het kabinet van de vicepresident, zij had toen de stukken die aangeven dat de leden gelijkgesteld zijn aan de landsdienaren, ingediend. De stukken waren doorgeleid naar het ministerie van Financiën ter uitbetaling. De bond had de actie toen opgeschort. Dat is inmiddels al drie weken geleden, maar de directeur heeft de bond niet op de hoogte gesteld van de overlegmomenten tussen hem en Financiën.

Uiterloo vraagt zich af wat het probleem nu is als de leden de twee koopkrachtversterkende maatregelen, de koerscompensatie van SRD 100 en de heffingskorting van SRD 125, reeds hebben ontvangen.

door Kimberley

 

More
articles