Topscorers SVB Topdivisie drukken wederom stempel

Het afgelopen weekeinde hebben diverse topscorers van clubs in zowel de SVB/Telesur Eerste als Tweede Divisie wederom hun stempel gedrukt op competitiewedstrijden.
Het meest opmerkelijke in de Eerste Divisie was de prestatie van het aanvalsduo Regilio Abiting en Ivenzo Comvalius van Transvaal.
In de ontmoeting tegen Voorwaarts waren de twee ongenaakbaar en zorgden ervoor dat het team van coach Raymond Mannen Voorwaarts op de knieën kreeg met 3-1. De zeer alerte Comvalius vond tweemaal het net van de tegenstander, terwijl Abiting, die het killersinstinct vertoont van een echte doelpuntenmaker, eenmaal de Voorie-doelman wist te passeren. Met een opvallende vastberadenheid gaat deze voetballer aan de slag en vormt hij voor elke onoplettende ver-dediger en doelman een elke seconde een gevaar wanneer hij opduikt in het strafschopgebied. Ook Comvalius vertoont deze kwaliteiten en kan makkelijk vanop afstand doelraak zijn. Het is dus niet verwonderlijk dat Abiting met zijn ene goal zijn positie verstevigd heeft als leider op de topscorerslijst van de SVB Eerste Divisie, terwijl Comvalius met zijn twee doelpunten nu serieuze concurrentie vormt voor runner-up Ivanildo Ro-zenblad van Robinhood. Rozenblad scoorde tijdens het duel tussen Binhood en Walking Boyz Company de enige treffer van de rood-groenen, waarmee hij nu met 8 doelpunten nog steeds in de race blijft om de topscorers-titel. Ook WBC’ clubtopscorer bleef in de race doordat deze watervlugge linkspoot de gelijkmaker scoorde en zo zijn doelpuntentotaal tilde naar 7, goed voor de vierde positie op de topscorerslijst.

OVERIGE CONCURRENTIE
De overige topscorers Kareem Kwassie van landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT), Jelany Djemesi van Binhood, Gilberto Cronie van Leo Victor en Galgyto Talea en Garvey Kwelling van SV Notch bleven het afgelopen weekeinde zonder doelpunten. Kwassie en Djemesi delen de vijfde positie met 6 goals, gevolgd door Cronie, Talea en Kwelling met elk 5 treffers. Het komend weekeinde krijgen de balvirtuozen wederom de kans hun kunsten te tonen aan het publiek. Voor Kwassie wordt dat reeds op zaterdag 3 februari, wanneer IMT in het Ronny Brunswijk Stadion de degens zal kruisen met Voorwaarts. Dit duel vangt aan om 16.30 uur. De overige topsco-rers Talea, Kwelling, Cronie, Djemesi, Rozen-blad, Comvalius en Abiting krijgen op zondag 4 februari de kans hun productiviteit te to-nen. Dan staan de teams van SV Notch en Leo Victor om 16.30 uur in het Ronny Bruns-wijk Stadion tegenover elkaar, terwijl simultaan in het André Kamperveen Stadion het fluitsignaal zal worden gegeven voor de klas-sieker tussen Robinhood en Transvaal. In het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion betreden Papa-tam en West United de strijdarena.
Een dag daarvoor, zaterdag 3 februari, ontmoeten SNL en Nishan ’42 elkaar om 16.30 uur in het Essed-stadion. Op vrijdag 2 februari zijn het Botopasi en de Politie Voetbal Vere-niging (PVV), die om 20.00 uur de volgende speelronde in de SVB Eerste Divisie zullen openen. Botopasie overrompelde in het af-gelopen weekeinde Leo Victor met een 1-0 zege, dankzij een spectaculaire goal van Ro-che Emanuelson. PVV daarentegen ging met 0-3 onderuit tegen SV Notch, dat de doel-punten gescoord zag door Garvey Kwelling, Orpheo Anautan en Milton Pinas.

TOSCORERS TWEEDE DIVISIE
Ook in de SVB Eerste Divisie gaan de topscorers het komend wekeinde weer aan de bak. Topscorer Moegabe Chaslie van Kemal Dewaker, die afgelopen weekeinde twee-maal trefzeker was bij de 3-1 zege van zijn ploeg op Santos, ziet zich op zaterdag 3 fe-bruari om 16.30 uur in het Ramkhelawan Sportcomplex te Livorno geplaatst tegenover de defensie van ACoconut, die speelt met clubtopscorer Delano Vrede en Nawalka Tooy in zijn gelederen. Vrede heeft 7 doe-l-punten op zijn naam en leverde met 2 goals afgelopen zaterdag een wezenlijke bijdrage aan de 4-1 zege op Jong Aurora. Zijn teammaat Tooy, die met 4 goals de vijfde plaats op de topscorerslijst van de 2de Divisie deelt met Theodorus Dors van Santos, Armand Lu-gard van Jong Aurora en Vahid Vinisie van Broki, bleef droog in het duel tegen Jong Aurora. Ook Xaviero Perk (Santos), Sergey Ellioth (Tahiti) en Ike Adams van Happy Boys kwamen niet tot scoren het afgelopen week-einde niet tot scoren. De laatstgenoemden hebben elk 5 goals op hun naam. Milroy Jones van Flora leidt op dit moment de topscorersgroep in de Tweede Divisie met 12 doelpunten. Overig wedstrijdprogramma: zaterdag 3 februari om 16.30 uur: Happy Boys-Flora (Meerzorg); Broki-Jong Aurora (Mgr Aloysius Zichem Sportcomplex); Deva Boys-Santos (AK-stadion) en op zondag 4 februari om 16.30 uur Slee Junior-Tahiti (Mgr Aloysius Zichem Sportcomplex).

(DRP)

More
articles