Manglie voelt zich beledigd door LVV-minister

Imro Manglie, directeur van Rijstfabrieken Manglie N.V., voelt zich beledigd door de manier waarop het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), hem een Outstanding Achievement Award heeft toegestuurd aan het einde van het afgelopen jaar. In een brief aan minister Soeresh Algoe, uit Manglie zijn misnoegen. Hij haalt aan dat de wijze waarop LVV het certificaat heeft laten bezorgen, belachelijk en zeer ongepast was. Een bode van LVV in Nickerie, kwam volgens Manglie de enveloppe bezorgen op teenslippers. Manglie wil graag dat de minister duidelijk maakt op basis van welke criteria een onderneming in aanmerking komt voor zo een certificaat. In de brief naar de minister, haalt Manglie aan, dat zijn bedrijf sinds het aantreden van de minister op diverse manieren en meerdere malen, alleen maar benadeeld is geworden. Volgens Manglie heeft de minister zelfs geprobeerd zijn fabriek, die langer dan 50 jaar bestaat en zelfs ouder is dan de minister en is opgezet door veel opofferingen, zweet, bloed en tranen, niet door drugsgelden en corruptieve handelingen, maar door eerlijk ondernemerschap, kapot te maken uit egoïsme.

Manglie zegt dat de minister en het ministerie durf hebben om een nietszeggend certificaat voor zijn bedrijf per post te sturen.

Dit terwijl andere bedrijven van hetzelfde soort, ruim een maand eerder, van de minister en in het bijzijn van de pers, een certificaat in ontvangst hebben genomen. Hij wijst erop, dat de directie van de Rijstfabrieken Manglie voor die bijeenkomst geen uitnodiging heeft ontvangen. Volgens Manglie hebben zij bij wie de minister belangen heeft, eigenbelangen wel te verstaan, een uitnodiging ontvangen.

More
articles