Actiecomité: ‘Minister OWT&C is laks bezig’

Het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Bushouders, is het reilen en zeilen van de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, al beu. De trekker van het actiecomité, Suraj Sahadew-Lall, zegt dat hoewel de maatschappelijke en de collectieve problemen van de bushouders steeds ondraaglijker worden, de minister op geen enkele wijze probeert de ondernemers beter te faciliteren. “Hij doet alsof alles koek en ei is”, benadrukt Sahadew-Lall.

Zo zou de minister in een interview hebben gezegd, dat er geen achterstand is van de brandstofcompensatie bij de particuliere bushouders. Echter wijst Sahadew-Lall erop, dat er een achterstand van vier maanden is. “Eigenlijk is de minister onze grootste probleem nu, alle zaken over de bushouders zijn bekend bij hem, toch worden er geen stappen ondernomen om de situatie te verbeteren”, aldus de trekker van het actiecomité.

Sahadew-Lall zegt dat de bushouders hun wenselijkheden recent hebben gepresenteerd aan het ministerie van OWT&C, echter werd er volgens hem een duidelijke boodschap gestuurd dat het directoraat Transport gaat doen wat ze wil.

De trekker van het actiecomité, zegt dat zij zelf acties zullen ondernemen, als de minister daartoe niet is staat is. Hij haalt aan, dat het erop lijkt alsof de bushouders onderdrukt worden door de minister. Hij haalt aan dat de inkomsten van de bushouders sterk zijn afgenomen, omdat de aanloop van klanten is afgenomen, de tarievenstructuur niet goed is opgebouwd en de ordening van de bussector te wensen overlaat. Als de minister binnen een tijdspanne van drie weken de problemen van de particuliere bushouders niet kan oplossen, zal het actiecomité volgens Sahadew-Lall zelf acties ondernemen. “Als de minister mans genoeg is, zal hij er werk van maken”, benadrukt hij.

Ook wijst Sahadew-Lall erop, dat de particuliere bushouders geen verhoging op de brandstofcompensatie willen, gezien de regering nu al niet aan haar verplichtingen kan voldoen. Hij zegt dat de particuliere sector eigenlijk niet gesubsidieerd moet worden, want sinds men daar een begin mee heeft gemaakt, zijn de ondernemers binnen deze sector sterk achteruit gegaan. Volgens hem zouden de bushouders in de particuliere sector zelf hun tarieven moeten bepalen. Maar gezien de situatie, is hij er een voorstander van dat er gewerkt wordt naar een tariefsaanpassing met behoud van de brandstofcompensatie. Hij benadrukt, dat het actiecomité niet achter de besluiten van de Particuliere Bushouders Organisatie (PLO) zal staan, mocht zij met de minister willen onderhandelen voor een verhoging van de brandstofcompensatie.

Sahadew-Lall heeft er genoeg van dat bushouders ondergewaardeerd worden. Hij vindt het erg dat de PLO niet gericht onderhandeld met de minister voor betere ontwikkelingen binnen de particuliere bussector.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles