SCVU ongeslagen na zege op De Schakel

SCVU is bezig aan een sterke start in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie. De meervoudige landskampioen klopte regerend landskampioen De Schakel zondagavond met 71-58. De Schakel kon de tegenstander nog tot de rust bijbenen, maar was in vierde speelperiode niet opgewassen tegen de ploeg van Uitvlugt.

SCVU sloot de eerste fase af met 21-12, maar zag De Schakel in de tweede fase zes punten meer scoren: 18 tegen 12. Hiermee was de ruststand 33-30 in het voordeel van SCVU. Ook in de derde quarter scoorde De Schakel zes punten meer dan de opponent: 20-14, waarmee de ploeg uit de Van Idsingastraat nu met een 50-47 voorsprong de derde speelperiode afsloot. Echter wist De Schakel het tempo niet voort te zetten in de vierde fase. SCVU liet in deze periode 24 punten noteren tegenover slechts 8 voor De Schakel.

Gylan Watamaleo leidde SCVU met 23 punten, terwijl Gideon Wielingen met 15 punten de grootste bijdrage had voor De Schakel.

Het was de eerste verliespartij voor De Schakel, die eerder van Fina-bank Koi Carper en Ruckers won.

SCVU is na deze zege de enige ongeslagen ploeg in de heren hoofdklasse. Eerder werden Yellow Birds, Finabank Koi Carper en Ruckers verslagen.

In een andere partij verloor Finabank Koi Carper voor de derde keer in vier partijen. De Arend was met 99-80 de betere partij, dit na een ruststand van 49-31. Chayf Elburg werd met 20 punten de topscorer bij De Arend, bij Finabank Koi Carper was dat Lorenzo Adasi met 22 punten.

In de dames hoofdklasse klopte SCVU de ploeg van Rialto met 48-44. Bij de rust leidde SCVU met 28-18. Topscorers: SCVU: Venicia Nirk 17 punten. Rialto: Anita Tolud 16 punten.

Yellow Birds was met 64-57 de betere van De Arend, dat bij de rust met 26-25 leidde. Topscorers: Yellow Birds: Suelle Shepperd 16 punten. De Arend: Mirelva Marica 24 punten.

Jongens U-16: Yellow Birds-CLD 104-61 (44-28). Yellow Birds: Gianni Wip 29 punten. CLD: Ogilvio Benschop 21 punten. Rialto-Finabank Koi Carper 108-19 (34-7). Rialto: Diego Holland 30 punten. Finabank Koi Carper: Keanu Litter-dragt 9 punten.