GEWOON EEN TACTIEK

De president van Suriname staat bekend om zijn vele tactieken om geliefd te blijven bij het Surinaamse volk. Bij de afgelopen structurenvergadering van de NDP, heeft de voorzitter van de partij tevens president van Suriname, flink uitgehaald naar zijn partijgenoten. Volgens Bouterse zijn er mensen in de partij die werken voor het volk, maar ook zijn er volgens hem partijleden die azen op hoge beleidsposten. De president haalde aan, dat de mensen beleidsadviseur willen worden of zoeken naar grote lappen grond, waarna zij die kunnen gaan verkavelen. Het is inderdaad zo, dat leden van politieke partijen, steeds vechten voor topfuncties en gronden zoeken om na de regeerperiode lekker thuis te genieten van alles wat zij hebben vergaard. Echter moet de voorzitter van de NDP zich niet opstellen alsof hij geen schuld daaraan heeft, want het is een cultuur die gewoon door hem is gecreëerd. De president wijst met zijn vinger naar anderen, maar vertelt het volk niet hoeveel lappen grond hij het volk heeft ontnomen; vooral in het Commewijne gebied. De president zoekt tactieken om geliefd te blijven bij het volk, zodat de NDP in 2020 weer aan de macht komt en net zoals hij het de afgelopen verkiezingen heeft klaar gespeeld, zal hij het ook deze keer doen, namelijk met ‘andere’ mensen de verkiezingen in gaan. Zogenaamd worden alle ‘slechte’ mensen buitenspel gezet. En deze president weet het goed klaar te spelen, want tal van NDP’ers zijn er al van beschuldigd dat zij lange vingers hebben. Mensen zullen dan zeggen dat de president goede bedoelingen heeft met het land, maar het zijn de mensen om hem heen die er een potje van proberen te maken. Deze mensen moeten wel bedenken dat het de president is die besluiten neemt die moeten zorgen voor welvaart en ontwikkeling in Suriname en hij kan toestaan wat er wel of niet gebeurt. Net zoals hij de ministers benoemt en ontslaat, kan hij ook ervoor zorgen dat bepaalde corruptieve handelingen niet gepleegd worden. Niet voor niets luidt een spreekwoord: `Een goed voorbeeld doet volgen’, daar zit een kern van waarheid in. De president kan wel allerlei beschuldigingen uiten, maar welk voorbeeld geeft hij zelf?