SLM accepteert geen Insel Air tickets

De algemene directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Robby Lachmising, heeft eerder gewaarschuwd voor het maken van boekingen bij de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air. In gesprek met De West, zegt hij dat hij meerdere malen op de gevolgen heeft gewezen van een luchtvaartmaatschappij die steeds technische problemen en geldgebrek heeft. Onlangs is bekendgemaakt, dat Insel Air door defecte vliegtuigen en gebrek aan geld, geen vluchten met eigen toestellen kan uitvoeren tussen de Antillen. Of er nog gevlogen zal worden tussen Curaçao en Suriname, is nog onduidelijk. Ook Lachmising zegt hierover geen informatie te hebben. Voorts zegt hij dat de vertegenwoordiger van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij op Curaçao, nog bezig is te achterhalen of Insel Air in staat zal zijn de vluchten van en naar Suriname uit te kunnen voeren. Lachmising zegt dat in geval Insel Air daartoe niet in staat is, de SLM bereid is om op technisch gebied hulp te verlenen. Ook zal zij de passagiers van Insel Air kunnen opvangen, maar de SLM zal de tickets van Insel Air niet accepteren. “Want we hebben geen zekerheid of we ons geld terugkrijgen”, benadrukt hij.

Lachmising zegt dat passagiers goed moeten nadenken, voordat zij boekingen doen bij een ‘shakey’ luchtvaartmaatschappij. “Ga niet kijken naar goedkope tarieven”, waarschuwt hij.  Hij zegt dat men bij alle luchtvaartmaatschappijen, dus ook bij de SLM naar deze elementen moet kijken alvorens men een ticket boekt. Hij benadrukt dat passagiers altijd voorzichtig moeten zijn bij het maken van een boeking.

Tot nog toe heeft de Insel Air volgens Lachmising geen officieel bericht doorgestuurd betreffende hun technische problemen. Ook is de SLM door niemand, niet door de Curaçaose luchtvaartmaatschappij noch door de regeringen, benaderd om enige vorm van hulp te verlenen betreffende de vluchten die van en naar Suriname uitgevoerd moeten worden. Alle informatie waarover SLM beschikt, komt van de vertegenwoordiger in Curaçao en berichtgeving in de media.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles