Ringweg vanaf zondag eenrichtingsweg

Zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan van de Ringweg, zijn momenteel opengesteld voor verkeer in twee richtingen. Vanaf aanstaande zondag 28 januari zal deze situatie tot het verleden behoren, want dan is de Ringweg een eenrichtingsweg. Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken (OWT&C), gaf gisteren tijdens een persconferentie bij zijn ministerie aan, dat de nieuwe situatie de chaos op deze banen zal moeten wegwerken, zodat er een betere doorstroming komt van het verkeer. Wip verwacht een chaos in de eerste week, maar de tweede week zal vlotter verlopen dankzij de begeleiding van de verkeerspolitie, die op alle belangrijke kruisingen aanwezig zal zijn.

Middels een presentatie bracht Wip de huidige situatie in beeld en gaf ook uitleg bij de nieuwe verkeerssituatie.

De noordelijke rijbaan grenst vanaf de Johannes Vermeerstraat naar de Amazone-straat tot aan de Napelstraat, terwijl het verkeer op de zuidelijke rijbaan vanaf de Leo Heinemastraat richting de Guaranistraat tot aan de Napelstraat loopt. De situatie op het kruispunt tussen de Ringweg en Charles-burgweg wordt in een later stadium ook veranderd. Dan zal de Ringweg voorrang krijgen ten opzichte van de Charlesburgweg. Vooralsnog blijft de Ringweg bij dit kruispunt nog even ongeschikt.

Wip zei dat over een week nieuwe geavanceerde verkeerslichten geïnstalleerd zullen worden. Volgens Wip hebben deze lichten veel meer opties dan de oude.

De Ringweg zal dan ook volledig verheven worden tot een voorrangsweg ten opzichte van de Charlesburgweg. Voor wat betreft het verlenen van voorrang, zegt inspecteur Orlando Changoer, dat weggebruikers die voorrang hebben bij het naderen van een kruising, toch voorzorgsmaatregelen moeten treffen om ongewenste situaties te voorkomen.

Changoer gaf eveneens aan dat de nieuwe situatie zal leiden tot een vlotter verloop van het verkeer. Echter deed de inspecteur een beroep op de weggebruikers om heel oplettend te zijn en liever de linkerrijstroken aan te houden, gezien men nog zal moeten wennen. Daarom zal er in de eerste week rekening gehouden worden met de weggebruikers, maar over een week verwacht de politie dat het verkeer vlotter verloopt.

Weggebruikers kunnen dan boetes verwachten indien ze zich niet houden aan de nieuwe wegsituatie.

door Kimberley Fräser

 

More
articles