Inter Bosse en Locomotief nog steeds ongeslagen bij PSB

De teams van Inter Bosse en Locomotief, zijn tot nu toe de twee nog enige verenigingen zonder verlies bij de Para Sportbond, maar aan deze situatie kan dit weekeinde een eind komen. Morgen staan de twee tegenover elkaar in het Andre Brahim Stadion te Billiton en zal er een ultieme strijd worden gevoerd om het kampioenschap.
Zowel Inter Bosse, het omgedoopte Paraguay, als Locomotief, hebben beide 6 wedstrijden gespeeld en hebben in deze algemene ronde nog 3 wedstrijden voor de boeg. Inter Bosse is momenteel de koploper met 16 punten, 4 punten meer dan runner-up Locomotief. Voorzitter Joel Panka verwacht een klassieker van de hoogste orde. Te meer omdat het gaat om twee teams die cultuur-historische banden hebben met de plantages in de ongeving. Inter Bosse bestaan overwegend uit voetballers van plantage Onverwacht, die in de volksmond bekend staat als Bosse. Inwoners van deze plantage in het district Para worden vaak aangeduid als Bosse Krioro, met name dat deel van Afrikaanse komaf. De naam Bosse wordt ook in verband gebracht met de familie Van Bosse, die haar oorsprong heeft op deze plantage, maar ook vertegenwoordigd is op andere plantages in het district. Geen wonder dat er steeds weer een opmerkelijke supportersschare meereist met de voetbalploeg en ook als zodanig aanvuurt tijdens de wedstrijden.
Bijkans hetzelfde kan gezegd worden van Locomotief, dat historische herinneringen oproept van de treinverbinding Onverwacht-Apoera, ook wel bekend onder het project West-Suriname. De teams hebben dus beide cultuur-historische banden, die de wedstrijd een aparte dimensie geven.
Competitieleider Rudolgo Palmtak heeft het duel gescheduled voor zondag 28 januari om 14.00 uur, maar voorafgaand zullen de duels Real Meursi vs Real Misman en Sentea vs Osembo Sport Vereniging (OSV) worden afgewerkt. Als slotduel staat op programma het treffen tussen Aquila en SV Sjulang. “Het geheel vangt morgen aan om 10.00 uur”, aldus competitieleider Palmtak.
De PSB heeft vandaag ook een primeurtje met het treffen tussen PSB-bekerkampioen tevens huidige titelverdediger Ghana en SVB Eerste Divisionist SNL. Deze wedstrijd behoort tot de pre-kwalificatieserie van de SVB, waarvan SNL vorige week de eerste tegenstander uitschakelde. De bekerontmoeting zal worden voorafgegaan door een friendly veteranen 40+ wedstrijd tussen Brandweer en Onverwacht. (DRP)