Ruckers boekt eerste zege met century op CLD

Ruckers heeft gisteren de tweede century-score in de heren hoofdklasse basketbalcompetitie laten noteren. De ploeg, die na twee wedstrijden nog zonder zege zat, maakte in de eerste overwinning er meteenĀ  een grootse van. Na een ruststand van 51-39 werd CLD met 116-76 opzij gezet en voor de Caribbean Little Devils was het de vierde nederlaag op rij vanaf de start van dit seizoen. De andere verliespartijen kwamen tegen De Arend, Yellow Birds en Finabank Koi Carper. Jason Fisher werd met 38 punten de topscorer bij Ruckers. Bij CLD was dat Vitone Shield met 18 punten.

In een andere partij won Yellow Birds met 74-69 van De Arend. Bij de rust leidden de Gele Vogels met 33-31. Dancell Leter leidde de ploeg uit de Johan Bode-gravenlaan met 20 punten, terwijl Chayff Elburg met 19 punten de topscorer werd van De Arend.

Yellow Birds won voor de tweede keer in drie wedstrijden. De ploeg verloor eerder van SCVU en won van CLD. De Arend verloor voor de eerste keer na de zege op CLD.

Zondag aanstaande neemt de ploeg uit Frimangron het in haar derde wedstrijd van dit seizoen op tegen Finabank Koi Carper, terwijl ook de ongeslagen ploegen van SCVU en De Schakel elkaar treffen.

SCVU won tot nu toe van Yellow Birds, Finabank Koi Carper en Ruckers. De Schakel versloeg Finabank Koi Carper en Ruckers.

In de dames hoofdklasse staan Rialto en SCVU tegenover elkaar alsook De Arend-Yellow Birds. Rialto won eerder van De Arend en verloor van Yellow Birds. De Gele Vogels wonnen ook van SCVU, dat ook tegen De Arend onderuit ging. Dit betekent dat Yellow Birds na twee speelronden in de dames hoofdklasse de enige ongeslagen ploeg is.