VOS-directeurenberaad zeer ontstemd over uitspraken Bouterse

Het VOS- directeurenberaad heeft in een brief aan president Desiré Bouterse, zijn teleurstelling geuit over de uitspraken die het staatshoofd heeft gedaan als NDP-voorzitter tijdens een structurenvergadering afgelopen vrijdag in Ocer. In een open brief aan president Bouterse, geven de directeuren aan, dat zij met verbazing en zeer ontstemd, kennis hebben genomen van de uitspraken die de president gedaan heeft.

Het geschil tussen de regering en het VOS-directeurenberaad, is nauwelijks opgelost door tussenkomst van vicepresident, Ashwin Adhin, of Bouterse heeft wederom olie op het vuur gegooid. Het directeurenberaad geeft aan, dat de indruk wordt gewekt alsof de directeuren maandelijks een bedrag van SRD 35.000 aan salaris toucheren. “Het is het directeurenberaad niet duidelijk of u bewust dan wel onbewust de gemeenschap verkeerde informatie voorschotelt. Als vader des vaderlands zou het van wijsheid getuigen, zoals het een goede vader betaamt, indien u zich eerst uitvoerig zou laten informeren voor uitspraken te doen die bezijdens de waarheid zijn”, aldus het VOS- directeurenberaad in de brief.

Het beraad is bereid om door middel van het overleggen van salarisstrookjes, de uitspraken van Bouterse te ontzenuwen en het tegendeel van de gedane uitspraken te bewijzen. Het VOS-directeurenberaad zegt dat indien de president daadwerkelijk hart heeft voor het onderwijs, zoals hij dat vaker en op verschillende momenten heeft beaamt, om een ontmoeting met het directeurenberaad, duidelijkheid kan verschaffen over bovenstaande materie.

door Johannes Damodar Patak

More
articles