HET GAAT MAAR DOOR

De mensen van de paarse club hebben het volk zoveel beloofd en natuurlijk er weinig of helemaal niets van terechtgebracht. Denk maar aan dat Dubai verhaal, de diepzeehaven, 18.000 woningen, fly- overs, ordening goudsector, en als klap op de vuurpijl slapeloze nachten. Wat we bijna vergeten zijn, is het ministerie waar paars alle grondzaken zou regelen. De ene na de andere minister kwam en zelfs een gepensioneerde vrouw die er toch niets van kan maken, ofschoon haar baas haar gewaarschuwd had voor grote zwarte auto’s met donkere ruiten, maar nu hebben wij dienstauto’s. Die mevrouw die zo enig is in haar soort en die meneer die van alle maanden van het jaar alleen van de maand oktober houdt, die kunnen ons misschien vertellen waarvoor de dienstauto’s gebruikt worden. Men gaat een rondje maken langs diverse bestuuropzichters om instructies te geven en een negatief advies uit te brengen voor bepaalde grondaanvragen. Indien een bepaalde grond de mensen bevalt, dan wordt er inderdaad een negatief advies uitgebracht, zodat men die grond zelf kan aanvragen en wel op naam van een vastgoed bedrijf van een familielid. Deze persoon die ook in olietransport zit, kent de weg naar de notaris als geen ander, teneinde gronden aangevraagd door anderen, door te verkopen. Zie daar weer hoe men het volk blijft bedonderen. Het gaat maar door, nu met dienstauto’s zonder donkere ruiten. Heeft men het over normen en waarden, dan zullen wij die echt niet bij dit soort figuren moeten zoeken

 

Een burger