GEVAARLIJKE VIERVOETERS

Zeer schokkend was het te vernemen dat een bejaarde man was doodgebeten door zijn hond, een kruising tussen een Rottweiler en een Filla Brasileiro. De 82-jarige man schoot zijn schoondochter te hulp die door de hond werd aangevallen met het voor hem noodlottige gevolg. De familie heeft na dit drama besloten, om de agressieve hond en de ouders van deze hond, drie honden in totaal af te laten maken. Ondanks een vrij eerlijk en emotioneel relaas van de eigenaar, zijn toch alle honden afgemaakt. Dierenliefhebbers en activisten in Suriname zijn het hier niet mee eens, dat alle dieren hetzelfde lot ondergingen. “Het is heel jammer, van de ene gevaarlijke hond kon ik het begrijpen, maar de twee andere konden het liefst overgeplaatst worden, want die hadden niemand kwaad gedaan”. Keerpunt is in deze, toch wel benieuwd, welke dierenarts deze beslissing heeft genomen!