Paraanse “verrassing” Inter Bose morgen tegen kampioen Ghana

De Para Sportbond (PSB) zet vandaag en morgen haar voetbalcompetitie voort. Vandaag stonden de teams van Aquila en Osembo Sport Vereniging (OSV), respectievelijk nummer 5 en nummer 3 op de PSB-ranglijst, tegenover elkaar in het Andre Brahim Stadion. Maar het meest in het oog springende duel is zeker de ontmoeting tussen de regerende PSB-kampioen Ghana en Nieuwkomer Inter Bose.

Inter Bose is de grote verrassing in de Paraanse competitie, omdat het team thans de koploper is met 13 punten uit 5 wedstrijden, op de voet gevolgd door titelverdediger Ghana met een puntje minder. Het byzondere is dat Inter Bose tot nu toe ongeslagen is gebleven. De ploeg, die voorheen speelde onde de naam Paraguay en na een kort avontuur bij de Kwatta Sportbond weer terug is bij de PSB, won onder de nieuwe naam 4 wedstrijden en speelde 1 gelijk. Winst op titelverdediger Ghana zal In-ter Bose zeker een stap dichterbij brengen van de finaleronde van de PSB, waarin de top-6 van de tien ploegen strijd zullen leveren om het kampioenschap 2018. Over dit kampioenschap meldt PSB-voorzitter Joel Panka, dat de nummer 1 van de algemene ronde met 2 bonuspunten overgaat naar de PSB-finale. De nummer 2 krijgt 1 bonuspunt.

Afgelopen weekeinde vergrootte Inter Bose zijn kansen op deelname aan de PSB-finale, dankzij een 3-2 zege op Real Meursie. Deze zege werd mogelijk door doelpunten van Romario Cooman, Quincy Doekoe en Jurgen Enthing. Voor Real Meursie scoorden Romiel Koedemoesoe en Arantis Veira.

PSB-kampioen Ghana boekte in een zeer spannende ontmoeting een 4-2 zege op Aquila, dat daarmee zijn ongeslagen status kwijtraakte. Roche Gambier scoorde in deze kraker een hattrick voor Aquila, maar Rinus Haabo 2x, Theo Doekoe en Migarvio Klassie ontnamen hem, zijn teamgenoten en de supporters van Aquila alle hoop op een zege of gelijkspel.

Locomotief, nummer 4 in de Paraanse competitie, behield net als koploper Inter Bose zijn ongeslagen status door met 5-0 te winnen van debutant SV Sjulang. De goals kwamen van: Rutsel Gambier, Dween Balker en goalgetter Juhninio Pengel 3x. PSB-semi-kam-pioen Osembo Sport Vereniging (OSV) pikte ook een graantje mee en walste met 6-1 over Jong Surinos, dankzij goals van Wensley Amelo 2x, Edmond Hunte 3x en Sibrano Pique.

De ontmoeting tussen de twee andere nieuwkomers Real Misman en Sv Sen-tea eindigde in een 1-1 gelijkspel. Chi-faro Aboikoni scoorde voor Real Mis-man, terwijl Denzel Jabini ervoor zorgde dat Sentea toch nog met een puntje uit het Andre Brahim Stadion te Billiton kon vertrekken. Programma zaterdagmiddag 20 januari: OSV-Aquila en voor zondag 21 januari vanaf 12 uur: sv Sjulang-Real Misman; Inter Bose-Ghana en Locomotief-Jong Surinos.

(DRP)