Houttransporteurs negeren waarschuwingen politie Brownsweg

Houttransporteurs maken nog steeds gebruik van de weg in de woongemeenschap van Brownsweg, terwijl er een andere weg is waarover ze moeten rijden. Eergisteren zijn enkele transporteurs nog gewaarschuwd door de plaatselijke politie in dat gebied. Hoewel het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), onlangs bekendmaakte dat er opgetreden zal worden tegen personen die zwaar materieel transporteren, blijkt men zich hier niet aan te storen. Freddie Linga, districtssecretaris van het districtscommissariaat Brokopondo, vertelt aan de krant dat het een levensgevaarlijke situatie is in het woongebied. Linga vertelt dat eergisteren in de vroege ochtend, transporteurs gewaarschuwd zijn. “De transporteurs negeren alle waarschuwingen van de plaatselijke politie. Hoe meer ze gewaarschuwd worden, hoe meer ze gebruikmaken van de weg die afgesloten is voor zwaar materieel transporten.

Ze zullen een boete opgelegd krijgen, want het verbod was reeds bekendgemaakt op de radio en de tv. Toch vrezen ze  God noch gebod”, aldus Linga. Hij gaf verder aan dat er streng zal worden opgetreden tegen houttransporteurs die nog steeds gebruikmaken van de weg, terwijl die inmiddels verboden is voor zwaar materieel.

Het is bekend dat de Wegenautoriteit de bevoegde instantie is om het gewicht van voertuigen, in dit geval de zwaar materieel transporten, te controleren en rapporten uit te brengen. Het gebeurt vaker dat houttransporteurs overbeladen zijn en over de weg rijden met een gewicht van 22 ton, terwijl het toegestane gewicht bij wet vastgesteld is op 8 ton. Overbeladen houttrucks zorgen ervoor dat de weg verzakt, waardoor de weg in een steeds slechtere verkeert. Het zijn niet alleen de houttrucks die zich hieraan schuldig maken, ook andere vrachtwagens houden zich niet aan het toegestane gewicht. De buurtbewoners hebben hun misnoegen hierover vaker geuit bij de autoriteiten.

door Kimberley Fräser

 

 

More
articles