Vergunning PP Sisha Lounge ingetrokken

De districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Noordoost, Mike Nerkust, heeft de vergunning van de zaak PP Shisha Lounge ingetrokken. Dit op verzoek van de onderinspecteur van politie, M. Dinmohamed op 12 januari jongstleden. Op 12 januari vond er in de zaak een dodelijke schietpartij plaats. Bij de schietpartij werd de 28-jarige Roberto Kida doodgeschoten door de voortvluchtige verdachte Dafnon Murry. Het is niet de eerste keer dat een vechtpartij daar heeft plaatsgevonden, waarbij personen om het leven zijn gebracht. De eerste vond in 2015 plaats. Toen waren buurtbewoners al ongerust en voelden zich niet meer veilig.

De vergunning werd op 17 maart 2015 voor drie jaar verleend aan Eric Burgzorg, met als doel op de hoek van de Wolfram- en de Heliumstraat no. 20A te Paramaribo, een inrichting te hebben voor het opzetten van een eet- en drinkgelag voor wat het laatste betreft, van alcoholhoudende en niet- alcoholhoudende gedestilleerde dranken.

De vergunning is ingetrokken ingevolge punt V-3 van de voorwaarden die zijn aangegeven in de verleende vergunning op 17 maart 2015. Onder V-3 wordt verstaan, dat de inrichting geen aanleiding mag geven tot verstoring van de openbare orde, rust of veiligheid van personen, goede zeden of tot wanordelijkheden.

door Kimberley Fräser

 

More
articles