Onrustig Robinhood laat punten liggen tegen Voorwaarts

Een vrij onrustig spelend Robinhood team heeft gisteravond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion belangrijke competitiepunten laten liggen tegen Voorwaarts. In een wedstrijd waar de overwinning beide kanten op kon, kwamen de teams niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Roxey Fer opende al heel vroeg in de wedstrijd de score voor de rood-groene voetbalformatie, wat de indruk wekte dat Binhood korte metten zou maken met de tegenstander. Maar, Voorwaarts dacht daar anders over. Vanuit een goed draaiende verdediging herpakte de geel-zwarte formatie van trainer Werner Blackson en technisch directeur Kennerh Jaliens zich en schiep ettelijke scoringskansen. Pas in de 36ste minuut echter zou het Voorwaarts lukken langszij te komen bij een defensieve blunder in de Robinhood verdediging. De bal werd op de rechterflank veroverd en voorgetrokken, waarna de goed ingelopen Yevgeni Sander strak en hard de bal plaatste in het doel langs de misgrijpende handen van Binhood-doelman Claidel Kohinor, 1-1. Binhood probeerde hierna tevergeefs in haar bekend combinatiespel te komen, maar het gelukte de ploeg van trainer Roberto Gödeken niet het juiste spelritme te vinden. Ook na de pauze leed Robinhood veel balverlies vanwege verkeerde passes en een stuiterende bal, terwijl bij Voorwaarts de rust en het vertrouwen steeds meer vorm kreeg.

De geel-zwarte voetbalformatie bouwde zelfs een licht veldoverwicht op, maar kon dat niet in doelpunten uitdrukken, omdat de koelbloedigheid ontbrak bij het afronden van de aanvallen. Hierdoor ontsnapte het doel van doelman Kohinor meerdere keren aan doorboring. Ook Voorwaarts doelman Orfeo Vijfhoven had het geluk met zich mee doordat de zuiverheid van de laatste beslissende pass bij de Binhood-aanval ontbrak.

Gelijkopgaand

Zowel trainer Gödeken als Blackson erkende na het duel dat het een gelijkopgaande wedstrijd was, waar beide teams een winst uit hadden kunnen halen. Maar aan het gelaat van Blackson was duidelijk af te lezen dat deze trainer niet tevreden was. Coach Gödeken verklaarde het uitblijven van doelpunten met te stellen, dat zijn spelers weinig gebruik hebben gemaakt van de ruimte achter de verdediging van Voorwaarts.

Daartegenover stelde trainer Blackson dat Voorwaarts vooral het accent gelegd heeft op een gesloten verdediging, omdat “het team van Robinhood goed kan combineren”. De geel-zwarte voetbalformatie heeft daarom vanuit deze gesloten verdediging druk uitgeoefend op de speelhelft van de tegenstander, wat geresulteerd heeft in het tegendoelpunt. Het hadden er meer kunnen zijn indien de aanvallers wat koelbloediger waren omgesprongen met de gecreeerde kansen.

Robinhood koploper

Door het gelijkspel komt Binhood op 23 competitiepunten uit 9 wedstrijden en blijft koploper. Ook de zevende positie van Voorwaarts blijft ongewijzigd. Evenwel, hebben de geel-zwarten nu 13 punten evenals de Politie Voetbal Vereniging (PVV), die 2 wedstrijden minder heeft gespeeld. PVV hervat de competitie in de SVB Telesur Eerste Divisie vrijdag aanstaande 19 januari (morgen) in het Essed-stadion. De tegenstander is dan titelverdediger Inter Moengo Tapu (IMT).

De wedstrijd moet om 20.00 uur aanvangen. IMT staat momenteel achtste op de ranglijst met 17 punten uit 9 competitieduels.

(DRP)