Tamansari, Flamingo en Jong Aurora verrassen Eerste Divisieclubs

Tamansari (Meerzorg Sport Bond), Flamingo (Lelydorp Sport Bond) en Jong Aurora (Nieuwe Generatie Voetbal Bond) hebben bij de voortzetting van de SVB bekercompetitie voor verrassingen gezorgd. Zij wipten drie clubs uit de SVB Eerste Divisie uit het toernooi, respectievelijk Inter Moengo Tapu, WBC en Botopasi.

Tamansari klopte Inter Moengo Tapu met 1-0, een score die al voor de rust was bereikt.

Flamingo won na penalty’s met 4-3 van WBC. De eindstand na de reglementaire speeltijd was 1-1 na een 1-0 ruststand voor WBC.

Jong Aurora was met 4-2 te sterk voor Botopasi, dat bij de rust tegen een 2-3 achterstand aankeek.

Naast Tamansari, Flamingo en Jong Aurora hebben ook Robinhood, West United, Deva Boys, Tahiti en Leo Victor zich voor de tweede ronde geplaatst.

De uitslagen van de door deze ploegen gespeelde wedstrijden zijn als volgt: Robinhood-Marcon 7-0 (5-0); West United-Rodan 6-2 (2-2); Deva Boys-ACoconut 5-3 (eindstand 2-2, ruststand 1-0); Tahiti-Papatam 3-1 (3-1) en Leo Victor-Klaas Tiger 8-0 (2-0).

Eerder hadden Broki,  Santos, Voorwaarts, SV Notch, PVV, Nishan 42 en Transvaal zich voor de volgende ronde geplaatst en komt ook Ghana of SNL erbij. Ghana won zondag in de pre-kwalificatie met 2-1 van SC Ephraim, dit na een 2-0 ruststand. Door deze overwinning komt Ghana uit tegen SNL. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 27 januari om 16.30u in het stadion van de Para Sport Bond (PSB).