Spektaculaire strijd te verwachten bij WSO

De strijd om de acht finaleplaatsen bij de Wanica Sport Organisatie (WSO) is bijna ten einde. Zeven van de acht finalisten zijn reeds bekend.

Titelverdediger Futu Na Keba (FTN), Sunny Point, Sport Vereniging Hanna’s Lust (SVH), Toerano, nieuwkomer Gremio en Pokigron hebben zich al verzekerd van een finaleplaats. De strijd om de achtste en laatste finaleplek gaat tussen debutant TBL en Inter Kaja.

Beide teams komen zondag 21 januari in actie in hun laatste duel van de algemene ronde. TBL bezet met 9 punten de achtste plaats en Inter Kaja staat met 8 punten uit 10 wedstrijden op de negende plek. Een winstpartij voor TBL betekent directe plaatsing voor de finale, maar de nieuwkomer krijgt het niet gemakkelijk omdat zondag FTN de tegenstander is. FTN is momenteel met 28 punten de ongeslagen koploper in de WSO-competitie en zal deze status zeker willen behouden. Te meer het team de kans heeft de finaleronde te starten met 2 bonuspunten, indien de ploeg de algemene ronde afsluit als de nummer 1. Een verlies of gelijkspel van TBL biedt Inter Kaja de mogelijkheid de laatste finaleplek te bemachtigen, maar dan zal Inter Kaja zondag moeten winnen van Pokigron, dat reeds geplaatst is.

Anders wordt het wanneer TBL verliest en Inter Kaja gelijk speelt. Dan eindigen beide teams met 9 punten en zal een beslissingswedstrijd de achtste finalist moeten aanwijzen.

Het gevaar bestaat dat TBL en Inter Kaja de finale kunnen mislopen, omdat Jaw Jaw, die de tiende plek bezet met 8 punten, ook nog kans maakt de finale te halen, indien TBL en Inter Kaja steken laten vallen. Voor zowel Inter Kaja, TBL als Jaw Jaw is winnen zondag dus een “must”. Jaw Jaw treedt zondag aanstaande in het George Deul Stadion te Hanna’s Lust om 12 uur aan tegen SVH, waarna Inter Kaja en Pokigron de strijd zullen aanbinden. De dag wordt omstreeks 16.00 uur afgesloten met het duel TBL-FTN.

Competitieleider Marlon Veldbloem meldt dat bij de start van de finale-ronde alle punten van de algemene ronde komen te vervallen. “De kampioen van de algemene ronde start de finaleronde met  2 bonuspunten en de semi-kampioen die start met 1 bonuspunt”, aldus Veldbloen junior.

De uitslagen van het afgelopen weekeinde: SVH vs FTN 2-2 (1-1); Jaw Jaw vs Real Kaja 1-1 (1-1); Sunny Point vs Gremio 4-0 (2-0); Pokigron vs TBL 4-2 (2-2) en Toerano vs Inter Kaja 2-3 (2-3).

(DRP)