Uitbetaling subsidiegelden PLO gestart

De leden van de Particuliere Bushouders Organisatie (PLO) die sinds het tweede kwartaal van het afgelopen jaar niet meer zijn uitbetaald, worden nu uitbetaald voor het derde kwartaal van 2017. Dit geeft de voorzitter van PLO, John Mahadewsing, aan in gesprek met De West. Ook haalt hij aan, dat de gelden over de derde maand van het tweede kwartaal van 2017 die niet waren overgemaakt, nu wel zijn overgemaakt. Mahadewsing zegt dat de gelden afgelopen vrijdag, 12 januari, zijn gestort. De uitbetaling aan de leden van de PLO die nu in gang is, wordt volgens de PLO-voorzitter de volgende week afgerond.

Hij haalt aan dat het moment waarop zij klaar zijn met de uitbetaling van het derde kwartaal en verantwoording hebben afgelegd aan het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), de tranche van het vierde kwartaal van 2017 gelijk overgemaakt zal worden. Aan Mahadewsing is voorgehouden tijdens de onderhandeling met de minister, dat er genoeg geld is om de betalingen aan de PLO te voldoen.

Tijdens het onderhoud met de minister en het bestuur van de PLO, zijn de nieuwe bustrajecten die onder de PLO vallen, ook geëvalueerd. Mahadewsing zegt dat erop bepaalde nieuwe trajecten niet zoveel leden actief zijn. De PLO heeft aan het ministerie voorgesteld om die trajecten over te brengen naar het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB). Het volgens hem om de trajecten Hannaslust 2, Tout Lui Faut Kanaal en Frederikshoop.

Met betrekking tot de verwachtingen van dit jaar omtrent de betalingen, zegt Mahadewsing dat belooft is dat het goed zal gaan. Voor nu zal de PLO volgens hem daarvan uitgaan. Hij voegt eraan toe, dat de PLO hoopt dat de uitbetalingen dit jaar vlotter verlopen en dat dit jaar positief afgesloten kan worden voor de bussector.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles