‘Planning regering is slecht’

De planning van de regering is volgens bestuurskundige August Boldewijn, slecht. Dit zegt hij naar aanleiding van vragen die de krant aan hem stelt over de verschillende geschillen die diverse organisaties met de overheid hebben. Hij stelt dat de regering niet voldoende rekening heeft gehouden met aspecten die zich in de toekomst zouden kunnen voordoen. Zo legt Boldewijn uit, dat er altijd prognoses worden genaakt over de prijzen van olie en goud over een bepaalde periode. Hij zegt dat de regering gefaald heeft om gebruik van deze gegevens te maken om op basis hiervan het land te kunnen besturen. Dat de regering nu erkent dat zij niet genoeg financiële middelen heeft om aan al haar verplichtingen te voldoen, is volgens de bestuurskundige de eigen schuld van onze regeerders, omdat zij geen gebruik heeft gemaakt van informatie die beschikbaar is. Hij voert aan dat de overheid dan in staat zou zijn om maatregelen te treffen tegen de lage prijzen van onze voornaamste exportproducten, namelijk goud en olie.

Boldewijn merkt op dat er al jaren gesproken wordt over het diversifiëren van onze economie, maar dat er niets van terechtkomt. Zo haalt hij aan dat er landen in Azië zijn geweest die ook de dupe van lage goud- en olieprijzen zijn geworden, maar deze landen zijn hun economie gaan diversifiëren. De bestuurskundige merkt op dat er integendeel in ons land geleund wordt op de extra inkomsten uit de goudsector.

Ook over het ontwikkelen van de toerismesector, zegt Boldewijn dat dit geen zin zal hebben, als er nog steeds mensen rondlopen die negatief over ons land praten. Volgens hem moet de criminaliteit in ons land eerst aangepakt worden, want geen enkele toerist wil overvallen of gedood worden in een toeristisch land. Indien dit niet gebeurt, kan de regering volgens Boldewijn vergeten dat er wat terechtkomt van de toerismesector.

Op de vraag als er niet bewust scenario’s worden gemaakt om de regering te laten opstappen, zegt Boldewijn dat acties en strategieën deze regering niet naar huis zullen sturen. Volgens hem zijn de verschillende vakcentrales en arbeiders verdeeld door de politiek, waardoor de eenheid onder de arbeiders is komen weg te vallen. Boldewijn geeft aan dat dit geen goede zaak is, omdat een dergelijk model waar politiek en vakbeweging samen gaan, in communistische landen voorkomt. Gezien de link van vakcentrales in ons land met een politieke partij, ziet Boldewijn niet dat ze allemaal bij elkaar zullen komen om deze regering naar huis te sturen.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles