Flamingo wipt WBC verrassend uit beker

Eerste Divisieclub Walking Boyz Company (WBC) is zaterdagmiddag in het Emile Briel Stadion te Lelydorp verrassend uit de SVB bekercompetitie gewipt door underdog Flamingo. De wedstrijd was er één die het stadion deed schudden op haar grondvesten.

Na lange tijd toonde het goed opgekomen publiek weer zo een eenheid, die deed terugdenken aan de tijden van weleer voor de teams van de Lelydorp Sport Bond (LSB).

Zowel aanhangers van Flamingo als die van andere lidvereningen van de LSB schaarden zich als één man achter Flamingo, die de LSB vertegenwoordigt in de SVB-bekercompetitie. WBC startte als de grote favoriet, maar besefte al heel gauw dat de tegenstander zich niet gemakkelijk gewonnen zou geven. De topdivisieclub schiep zich redelijke scoringskansen, maar het gelukte slechts eenmaal Flamingo-doelman Quentony Biswane te passeren.

VOORSPRONG WBC

Goaltjesdief Gillian Maatrijk tekende aan voor de openingstreffer, die WBC voor rust een 1-0 voorsprong bezorgde. Ook na de pauze bleef WBC de voorsprong behouden en schiep zich meerdere kansen om uit te lopen, maar doelman Sabajo stond als een rots in de branding en voorkwam met gedurfde saves meer tegendoelpunten.

Ondersteund door het publiek, dat veel beslissingen van arbiter Ramon Louisville betwiste, kreeg Flamingo vleugels. De LSB-club schiep zich ook kansen en rook de gelijkmaker. Na bijkans een half uur spelen in de tweede speelhelft was het raak. Flamingo maakte gebruik van een opening op links in de WBC-defensie en met een goed uitgevoerde combinatie werd Jorgen Chan Jet Soe in staat gesteld met een schuiver de WBC-doelman te passeren, 1-1. Het publiek ging uit haar bol. WBC kreeg nu duidelijk de wind van voren, maar schiep zich toch nog enkele geheide scoringskansen, die dankzij goed keeperswerk van Flamingo-doelman Sabajo onschadelijk werden gemaakt.

Vrije trappen

Sabajo zou uitgroeien tot de “Man of the match” bij de vrije trappenserie, die aan het einde van de reguliere speeltijd de uiteindelijke winnaar zouden bepalen. Hij stopte 1 vrije trap, nadat twee daarvoor door zowel Flamingo als WBC waren benut. De stand was toen 3-3. Flamingo scoorde ook zijn derde vrije trap (4-3) en WBC maakte 4-4 gelijk door de vierde vrije trap te benutten, maar Flamingo was ook daarna trefzeker, 5-4.

De misser van Giovanni Drenthe, die de laatste vrije trap van WBC hoog over trapte, liet de vreugde in het Emile Briel Stadion losbarsten. Het veld stroomde vol van dolblije en joelende supporters, die de spelers van Flamingo feliciteerden en omhelsden.

Immers, Flamingo gaat door naar de volgende ronde, terwijl WBC in de reguliere competitie van de SVB Eerste Divisie een lapje zal moeten vinden voor het bloeden.

WBC-trainer Imro Sleur accepteerde het verlies en schreef dit toe aan een fatale fout die zijn team gemaakt heeft. “Ik heb tijdens de rust de spelers nog gezegd dat zij moeten letten op de rest-verdediging als ze op de helft van de tegenstander voetballen. Dat hebben ze niet gedaan en het heeft ons een tegendoelpunt gekost en de wedstrijd”, aldus Sleur.

(DRP)