Medaillewinnaars Consude Games 2017 gehuldigd

De medaillewinnaars van de Consude Games 2017 zijn afgelopen zaterdag door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken gehuldigd.

Tijdens de ceremonie in het Lalla Rookh-gebouw mochten de sporters bloemstukken en waardebonnen in ontvangst nemen.

Suriname heeft tijdens de Consude Games in Bolivia, in de periode 4-9 december vorig jaar, twee gouden plakken en een bronzen medaille behaald.

Alicia Grootfaam won goud op het onderdeel kogelstoten en Ilona Enser pakte het eremetaal op het onderdeel verspringen. Brons was er voor Cherish Dikmoet, Chenelva Wienamba, Tanisha Sabajo, Ilona Enser en Bernice Kortstam op de 5×80 meter estafette.

De directeur van Sportzaken, Luciano Mentowikromo, gaf in zijn toespraak aan dat normen en waarden de mentale kracht vormen.

Volgens de directeur moet opbouwende kritiek ter harte genomen worden. Hij zei ook dat tegenslagen een onderdeel zijn van het proces om kampioen te worden.

Ook benadrukte Mentowikromo dat meetmomenten belangrijk zijn om prestaties te verbeteren. De sporters zijn tijdens de huldiging gemotiveerd door Cyriell en Sharon Rudge Leysner.

De takken van sport waaraan Suriname had deelgenomen zijn: schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal, zaalvoetbal, zwemmen en volleybal. De Consude Games zijn de Zuid-Amerikaanse Schoolsport Spelen. Hieraan doen studenten tussen 12 en 14 jaar mee.

In 2019 worden de Spelen in Peru gehouden. De Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) was vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken belast met de voorbereiding en organisatie van Surinames deelname aan dit regionaal sportevenement.