Schoolvervoer vooralsnog gegarandeerd

De leden aangesloten bij de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS), hebben leerlingen en leerkrachten vandaag normaal vervoerd nadat er in het weekend een beroep op hen was gedaan door onderwijsminister ad-interim Patrick Pengel. Afgelopen vrijdag werden vooral de leerlingen en leerkrachten uit de districten en het binnenland de dupe van het probleem tussen de regering en OBS. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er afgesproken is tussen de regering en de organisatie, maar wel is het schoolvervoer vanaf vandaag gegarandeerd.

De OBS heeft tijdens het onderhoud met Pengel, duidelijk naar voren gebracht wat de knelpunten zijn en waarom zij uiteindelijk actie voerde. Pengel beloofde snel terug te koppelen met minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) die belast is met schoolaangelegenheden en Financiën, waarna hij garandeerde dat zaken heel gauw in orde gemaakt zullen worden. Vicepresident Ashwin Adhin had afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie ook meegedeeld dat Miranda en zijn collega’s het probleem zullen oplossen. Volgens Miranda is er veel onduidelijkheid voor wat betreft de projecten die zijn uitgevoerd door OBS, vandaar dat het nog even duurt alvorens de leden hun gelden over de maand december uitbetaald kunnen krijgen. Thans wachten de leden ook op de verhoging van 40 procent welke zij met terugwerkende kracht willen. Radjesh Ori, secretaris van OBS, zei tegen de media dat de leden niet uitkomen, velen kunnen zelfs geen brandstof meer betalen en ook geen onderhoud aan hun vervoer verrichten.

-door Kimberley Fräser-