Lionel D’Andrade wint 15e Bigi Broki Waka

De Guyanese loper Lionel D’Andrade heeft gisteren wederom beslag gelegd op de titel van de 10 kilometer bij de 15e editie van de Bigi Broki Waka. Het is voor  D’Andrade de vijfde zege op de jaarlijkse eerste 10K van het nieuwe jaar.

Op de tweede, derde en vierde plaats bij de mannen eindigden respectievelijk de Surinamers Krolis Maabo, Juan Pigot en Valdano Samson.

Carolien Marlet ging in het vrouwenklassement als eerste over de finish, gevolgd door 2.Sefanja Wielzen, 3. Sandra Ammersingh.

Behalve de 10km was er ook de 5km. Bij de mannen ging de hoogste eer naar Carlos Feliksdal, tweede werd Les-ley Cairo en derde Guillermo Udenhout. De laatstgenoemde liet dit jaar de 10km schieten.

Bij de vrouwen werd de 5km gewonnen door Maria Sennebad. Marielle Blinker en Eva Decaluwe werden respectievelijk tweede en derde.

Deze 15e editie van de loop trok een recordaantal van 5800 deelnemers, waarvan  4.500 voor de wandel- en trimloop, 700 deelnemers op de onderdelen snellopen en 400 kinderen voor de Kids Walk.