Kampioen De Schakel start met zege

Landsbasketbalkampioen De Schakel is de hoofdklasse-competitie van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) gisteravond met een zege gestart. De Schakel klopte de ploeg van Finabank Koi Carper in de Ismay van Wilgen Sporthal met 56-41, dit na een ruststand van 31-26.

De Schakel sloot de eerste speelperiode af met 15-13 en scoorde in de tweede fase 16 punten tegenover wederom 13 voor de tegenpartij.

In de derde quarter liet Finabank Koi Carper een punt meer noteren: 11-10.

De Schakel wilde niet verrast worden en schroefde het tempo in de vierde speelperiode op. De ploeg scoorde 15 punten tegen slechts 4 voor Finabank Koi Carper, dat zich dit seizoen onder meer met de ex-CLD’ers Dwight Berkleef en Lorenzo Adasi heeft versterkt,

In de andere partij van de avond was De Arend met 90-40 te sterk voor CLD. De ploeg uit Frimangron sloot de eerste quarter af met 17-6, waarna de ruststand 38-20 was. Ook na de spelhervatting nam De Arend geen gas terug. De derde quarter eindigde met 66-32. Hierna liet De Arend in de vierde fase nog eens 24 punten bijtekenen en CLD 8.

De competitie wordt op zondag 14 januari vervolgd met de wedstrijden: Yellow Birds-SCVU en De Schakel-Ruckers.

De competitie telt dit seizoen twee in plaats van drie speelronden. Dit vanwege de deelname van de selecties aan de hier te houden Caribische basketbalkampioenschappen.