‘Er is licht aan het einde van de tunnel’

Bij de opo-yari bijeenkomst van de politieke partij BEP afgelopen zaterdag, heeft voorzitter Celsius Waterberg, aangehaald dat er licht aan het eind van de tunnel is. Hij merkte op dat 2018 een cruciaal jaar zal zijn voor de politieke toekomst en is ervan overtuigd dat de economie van het land voor het eerst sinds 2012 weer zal aantrekken dit jaar. Het volk zal aan bepaalde ontwikkelingen moeten zien dat het beter gaat met het land.

Volgens Waterberg is ook de regering zich bewust van de verandering die moet komen dit jaar. In dat kader haalde de BEP-voorzitter aan dat toppers van de regering en de coalitie zich in het weekend buiten de stad hebben teruggetrokken met deskundigen, om na te gaan hoe zij de vertaalslag kunnen maken. Doordat deze bijeenkomst van de regering en de coalitieleden heeft plaatsgevonden in het weekend, waren er volgens Waterberg geen coalitiepartners aanwezig op de feestvergadering van BEP. De partij komt reeds 42 jaar op voor de kansarmen. Waterberg zei dat de partij onder andere het helpen van kansarmen, hoog in het vaandel heeft en vastberaden is om dit voort te zetten in dit nieuwe jaar. Hij merkte op dat het volk niet moet vergeten waarom de BEP tot de coalitie is toegetreden.

Vanaf het bestaan van BEP, is het de partij opgevallen dat een groot deel van de Surinaamse gemeenschap niet de kansen krijgt die zij verdient. Maar doordat de partij eveneens deel uitmaakt van de regering, is het volgens Waterberg de partij gelukt om enkele zaken te realiseren. Zo noemde hij enkele uitgevoerde projecten in het binnenland, asfaltering van de Afobakaweg en het mogelijk maken dat studenten uit gezinnen die het niet kunnen betalen, naar het buitenland zijn gestuurd voor een artsenstudie.

Ook merkte de BEP-voorzitter op dat de regering gedurfde stappen heeft genomen om uit de crisis te komen waarin het land verkeert. BEP staat volgens de voorzitter volledig achter het regeringsbeleid van Bouterse-Adhin. Edgar Dikan, minister van Regionale Ontwikkeling en ondervoorzitter van BEP, heeft volgens Waterberg ook duidelijke stappen voorwaarts gezet. Dikan liet weten dat de BEP zich een waardige coalitiepartij heeft getoond en haalde aan dat de bijdrage van de partij in de regering wel degelijk telt.

-door Richelle Mac-Nack-