Schoolvervoer plat; OWT&C onderzoek nog niet rond

De Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft zoals eerder aangekondigd, het schoolvervoer vanaf vandaag platgelegd. Vandaag was de eerste schooldag van de leerlingen van de basis- en muloscholen. OBS nam het besluit afgelopen woensdag tijdens de algemene ledenvergadering. De leden moeten een tariefaanpassing van 40 procent ontvangen. Deze overeenkomst is reeds drie keer door de regering uitgesteld. De leden zijn niet bereid nog langer te wachten. Dit vertelde secretaris Radjesh Ori aan de media. Hij gaf aan dat de leden geen brandstof kunnen betalen waardoor zij niet in staat zijn te rijden. Thans zijn er heel wat onderhoudskosten die ook niet betaald kunnen worden.

De reden waarom de tariefaanpassing uitblijft, is dat het onderzoek dat uitgevoerd wordt door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) naar een aantal projecten, nog niet rond is. Minister Jerry Miranda had sinds november aangegeven dat het onderzoek niet af was, dit hield aan het OBS-bestuur voor. Dit heeft geleid tot drie kleer uitstel van de uitbetaling, omdat er heel wat zaken volgens de minister niet kloppen. Miranda vertelt dat er voor veel projecten betaald is zonder dat die werkelijk werden uitgevoerd. Er moeten nog enkele administratieve zaken worden uitgezocht. De minister gaf  aan dat er niet betaald zal worden voor zaken die niet volgens planning zijn verlopen.

door Kimberley Fräser