Maurice Lie nu eigenaar Ramon Tjon Kie Sim-trofee

Maurice Lie is donderdagavond voor de derde keer winnaar geworden van de Ramon Tjon Kie Sim tafeltennis wisseltrofee. Hij legde beslag op de beker bij de zevende editie van de gelijknamige nationale seniorenkampioenschappen van de Surinaamse Tafeltennis Bond (STTB), namelijk de Ramon Tjon Kie Sim Senioren Nationale Tafeltennis-kampioenschappen.

Deze kampioenschappen behelzen de kampioenschappen voor het afgelopen jaar 2017. De seniorenkampioenschappen zijn in het jaar 2011 vernoemd naar oud-bondsvoorzitter Ramon Tjon Kie Sim, die tevens in hetzelfde jaar werd benoemd tot ere-voorzitter van de STTB. Vanaf dat jaar heeft hij een wisseltrofee ter beschikking gesteld, die eigendom werd van de persoon die hem drie keer won. Lie werd gisteren dus de eigenaar van deze wisseltrofee. Hij won de beker eerder in 2011 en 2012.

De eerdere winnaars van de wissel trofee zijn geweest:

2013      Huang Anbing

2014      Li Ben

2015      Adesh Jawahir

2016      Adesh Jawahir

De avond kende een spelersaantal van 14, waaronder 1 dame (Sharifa Hoog-hart). De wedstrijden vingen aan om 21:00 uur en nadat er in 4 poules werd gespeeld gingen de volgende spelers naar de knock-outfase: Adesh Jawahir, Maurice Lie, Ishwar Sookoonsingh, Steven Peng, Desiré Hooghart, Roel Lie, Kunsh Moolchandani en Kono Abas.

In de knock-outfase versloeg Jawahir zijn tegenstander Hooghart met 3-0.

Ook Lie en Sookoonsingh wonnen met 3-0 van respectievelijk Peng en Roel Lie, terwijl Moolchandani met 3-1 de betere was van Abas.

In de halve finale ging Lie met 3-1 langs Jawahir en Sookoonsingh wees Mool-chandani met dezelfde score terug.

De finale was een spannende vijfsetter, waarbij Sookoonsingh terugkwam van een 0-2: 2-2. Lie bleef de bal rustig op tafel houden met soms lange en mooie

rally’s en won uiteindelijk met 3-2 via de setstanden: 11-5; 11-6; 9-11; 8-11; 11-3. Moochandani en Jawahir eindigden gedeeld derde.

De prijsuitreiking werd verricht gedaan door oud- en ere-voorzitter Tjon Kie Sim, die scheidende voorzitter Desire Hooghart bedankte voor zijn bewezen diensten. Op maandag 8 januari aanstaande worden de overige klassen van de nationale kampioenschappen afgerond, namelijk de U-11, U-13, U-15 en U-18.