Salarissen SVZ mogelijk vandaag gestort

De bondsvoorzitter van de bond van het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ), Roy Haverkamp, geeft in een gesprek met De West aan, dat de salarissen mogelijk vandaag gestort kunnen worden. Tijdens een gesprek met de leiding van SVZ en de bond hedenmiddag, is er naar voren gebracht dat er een bedrag van SRD 2 miljoen vrij is gemaakt. Volgens Haverkamp is het wachten nu op het ministerie van Financiën om het geld over te maken op de rekening van het ziekenhuis. De bondsvoorzitter zegt dat het geld rond 13.30 uur op de rekening kan staan, als dat het geval is zullen zij direct een melding daarvan krijgen.

Is het geld niet overgemaakt, dan moeten de personeelsleden die vanaf vanmorgen in actie zijn, geduld betrachten tot morgenochtend om 09:30 uur.

Haverkamp liet weten dat het personeel tot 13.30 uur zal wachten om te kijken of het geld daadwerkelijk gestort is. De bond zal morgenochtend weer bij elkaar komen. Tot dan blijft de bond in actie volgens Haverkamp.

De medewerkers van SVZ hebben hun bonus wel ontvangen, maar hun salaris over de maand december kon nog niet uitbetaald worden. Vanmorgen was de maat vol, waardoor een deel van het personeel zich verzameld had op de gang van de begane grond van het ziekenhuis, wachtende op een mededeling van de directeur van het ziekenhuis.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles