Arief Salarbaks damkampioen Randjietboys

Arief Salarbaks is op donderdag 21 december jongstleden kampioen geworden van de interne damcompetitie bij Randjiet Boys. Op de voormelde dag vond de jaar-afsluiting plaats van deze damvereniging. Bij de interne competitie is Arief Salar-baks kampioen geworden, terwijl Niaaz Salarbaks sneldamkampioen werd.

Bij de jaarafsluiting waren aanwezig de voorzitter van de Surinaamse Dam Bond (SDB), bestuurslid Henry Sjoerwamo en de President van Lions Club Kwatta, de heer Radj Narain.

In hun toespraken zei de heren dat 2017 voor Randjiet Boys toch wel een goed damjaar is geweest met de vele toernooien die zijn georganiseerd bij deze vereniging. De verwachting is dat er in 2018 nog meer toernooien zullen worden gehouden en ook meer leden, in het bijzonder jongeren, voor de club verworven zullen worden.

Er zijn net een paar verenigingen, die interne competities en andere toernooien voor hun leden organiseren. Verengingen die geen toernooien voor hun leden organiseren zullen uiteindeljk geen recht meer hebben van bestaan en ophouden te bestaan, wat volgens de sprekers niet goed is voor dammerij in Suriname. Volgens hun zullen damverenigingen ook meer jeugdigen moeten binnen brengen en opleiden, hetgeen zal moeten bijdragen aan de continuïteit en vooruitgang van de damsport in Suriname.

De top-3 van de interne competitie en het Sneldam-toernooi zijn:

Interne competitie:

1.Arief Salarbaks

2.William Ori

3.Niaaz Salarbaks

Sneldam 2017:

1.Niaaz Salarbaks

2.William Ori

3.Niaaz Salarbaks