‘2017 slechtste jaar sinds onafhankelijkheid’

Politicus Arnold Kruisland, kenmerkt het jaar 2017 als het slechtste jaar sinds de onafhankelijkheid van Suriname. “Gedurende de jaren ’80 had de gemeenschap het zwaar te verduren door het wanbeleid dat door het militair gezag werd gevoerd, maar in 2017 hebben wij het ergste gehad”, zegt Kruisland.

Hij beargumenteert zijn uitspraak door te stellen dat de overheid nu een uitweg zoekt in leningen tegen een behoorlijke rentevoet die door onze kleinkinderen betaald zullen worden. Hij geeft aan dat geen enkele cent is gestopt in de productiesector of uitgegeven aan incentives voor de particuliere sector om te werken aan de export om zo deviezen binnen te halen. Volgens hem zijn de leningen slechts aangewend voor consumptieve en corruptieve doeleinden.

“Geen enkele regering heeft zoveel mogelijkheden gehad om het land te ontwikkelen als deze regering”, zegt Kruisland, doelende op de 3.5 miljard US-dollar uit olie- en goudopbrengsten die door de Front-regering is achtergelaten.

Hij geeft aan dat dit bedrag bedoeld was voor het opzetten van bedrijven die deviezen zouden generen voor het land. “In plaats daarvan is het geld verbrast aan naschoolse opvang, pakketten en andere corruptieve projecten”, stelt Kruisland.

‘Economisch zitten we diep in de put. Geen enkel land is zo snel gedegradeerd als Suriname. We zitten in een crisis die niets te maken heeft met de wereldcrisis. Dit, terwijl het volk beloofd was dat het dit jaar goed zou komen”, geeft Kruisland aan. Hij wijt de problemen van ons land aan het feit dat niemand vertrouwen heeft in de persoon Bouterse en dat hij geen kennis heeft van hoe dit land naar hogere hoogtes te brengen.

Voor het jaar 2018 verwacht Kruisland het ergste. De algemene verwachting is dat ons munteenheid verder devalueert, dus 2018 ziet er niet hoopvol uit. “Wij gaan een dieptepunt tegemoet, vooral als aan mensen die willen produceren, een financiële beperking wordt opgelegd door de verhoogde grondhuur. Het volk gaat het weer voelen, omdat het geld verrekend zal worden in de producten”, meent Kruisland. Verder vreest hij ook voor wat de criminaliteit betreft het ergste, omdat die nu al aan het stijgen is.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles