Berenstein: ‘Problemen stapelen zich op’

Robby Berenstein, voorzitter van C-47 tevens coördinator van Ravaksur, zegt  dat de problemen in ons land zich opstapelen. Hij verwijst in dit kader naar de problemen binnen het onderwijs, de gezondheidszorg en de financiële situatie in ons land. De vakbondsman ziet op korte termijn ook geen oplossing, omdat niet de juiste maatregelen worden genomen door de regering om de problemen op te lossen. Wanneer inhoudingen van ambtenaren niet worden overgemaakt op de rekeningen van hun crediteuren, ligt dat volgens Berenstein niet aan de bureaucratie, maar aan het feit dat er gewoon geen geld is. Over de brandstofprijzen die bij elke nieuwe levering aangepast worden, zegt hij dat het probleem moet worden gezocht bij de government take die die overheid int op een liter benzine. Het nieuwe jaar 2018 zal volgens hem een turbulent jaar worden. Berenstein benadrukt dat de begrotingsbehandeling met argusogen wordt gevolgd.

Op de vraag waarom er geen protesten worden georganiseerd tegen al deze problemen, zegt de vakbondsman dat een protest geen show is. “Als we het doen, dan moeten we het goed doen”, aldus Berenstein. Hij geeft aan dat het organiseren van protesten op zich geen doel is, maar slechts een middel om beleidsombuiging te eisen. Volgens hem zijn de leiders van de vakbeweging altijd ready om acties te voren.

Echter stelt Berenstein dat bij de afgelopen protesten gebleken is dat de opkomst minder was geworden. Hij geeft aan dat het voeren van actie ook een doel vereist en goede voorbereiding. Bepaalde  zaken  moeten volgens Berenstein eerst goed in overweging worden  genomen, namelijk een goede voorbereiding van de structuren en een duidelijke richting.

De C-47 voorzitter benadrukt dat de vakbeweging niet stil is blijven zitten, maar heel wat cao’s heeft afgesloten waardoor de primaire en secundaire voorzieningen van werknemers zijn verbeterd. Maar het probleem dat nu in de particuliere sector speelt, is dat het economisch zo slecht gaat in het land dat het dweilen met de open kraan open is. Berenstein benadrukt dat dit niet meer op bedrijfsniveau moet worden bekeken, maar op nationaal niveau. De geschiedenis heeft volgens hem uitgewezen dat mensen spontaan de straten opkomen wanneer zij de situa-tie niet meer aankunnen.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles