Blauwgrond: Su Sport Talent klopt Gingeston

Het team van Su Sport Talent herstelde zich van de vorige week geleden nederlaag in de competitie van het Sport en Vorming Centrum Blauw-grond (SVCB) en boekte het afgelopen weekeinde een 2-0 zege op Gingeston. Adiel Lienga en Donovan Plet velden het vonnis voor de oldtimer in de SVCB-competitie en brachten Su Sport Talent zo de broodnodige punten in de strijd om de top-2 posities van de SVCB en daarmee het recht op deelname aan het SVB Lidbondentoernooi.

Ook De Rest pakte drie belangrijke punten in de topper tegen aartsrivaal Real Abena-ston. Het werd uiteindelijk 3-1 nadat ploegen met een 1-0 score waren gaan rusten.

Manentino Jajo, Anferny Linger en Reza Sweet scoorden de winnende goals voor De Rest, terwijl Febian Afata de eer redde voor Abenaston. De arbiter was in deze wedstrijd genoodzaakt de spelers Raditio Derie van De Rest en Cheva Antomoi van Real Abenaston de rode kaart te tonen, waardoor beide teams het duel met 10 man afsloten.

Real Expres verrastte vriend en vijand door terug te komen van een 0-1 achterstand tegen General Boys en met 3-1 te winnen. De gebroeders Mairon en Johnnatan Pinas zorgden voor de winnende goals van Real Express, nadat hun naamgenoot Fernando Pinas Ge-neral Boys een 1-0 voorsprong had gegeven.

Guanini en Bataliba gingen volop er tegenaan voor de zege, maar moesten uiteindelijk de punten broederlijk delen. Eindstand: 5-5. De tien doelpunten werden gescoord door: Chanel Abauna 4x en Lopez Foto van Guanini en Marciano Abauna, Anton Basi, Elme Wooje en Akonsa- en Jagalang Landveld.

(DRP)