Javanen moeten betrouwbaarheid in politiek bewijzen

Bij de viering van het 19-jarig bestaan van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL) zaterdagavond in het partijcentrum te Beekhuizen, heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo, aangehaald dat zijn achterban voor het uiterste moet gaan in 2020, zodat de partij een belangrijke factor blijft in de Surinaamse politiek. Hij zei dat de andere Javaanse partijen, zoals KTPI, PDO en KTPI-Nieuwe stijl, niet meer zichtbaar zijn, alleen PL is nog zichtbaar. De Javanen dienen nu ook te bewijzen dat Javanen in de politiek be-trouwbaar zijn en niet overlopen. Afgelopen zaterdag heeft hij opgeroepen tot eenheid, want hij is van mening dat er voor verdeeldheid onder de Javaanse groep gezorgd wordt.
Volgens Somohardjo, zal Stephen Tsang, als lid van het parlement benoemd worden tot minister van Handel, Industrie en Toerisme. Deze benoeming zal volgens Somohardjo ervoor zorgen dat Oesman Wangsabesari zitting zal nemen in het parlement.
Bij de feestvergadering van afgelopen zaterdag, die speciaal bedoeld was voor kinderen, leden en sympathisanten die op de feestvergadering van 5 december niet aanwezig konden zijn, zei Somohardjo dat PL een van de grootste partijen is in het land. Hoewel hij aangaf, dat alle bevolkingsgroepen een bijdrage leveren aan het voortbestaan van de partij, benadrukte hij dat de basis van de partij uit Javanen bestaat.
Behalve dat mensen door de regering omgekocht worden, stelde Somohardjo de ontwikkelingen in de drugshandel ook aan de kaak op de feestvergadering. Hij is bezorgd dat het land een drugsstaat wordt. Dat er onlangs een grote drugsvangst is gedaan van 15.000 kg drugs met een straatwaarde van 900 miljoen, stemt hem goed. Hij is van mening dat als deze vondst niet was gedaan, het geld gebruikt zou worden om mensen om te kopen.

More
articles