Onderhandelingen om impasse ongerechtigde spelers Deva Boys te doorbreken

Er zijn momenteel onderhandelingen gaande tussen de clubbesturen van Deva Boys en SuSport Talent met als doel de huidige impasse in de SVB Tweede Divisie te doorbreken. Deva Boys startte het seizoen in de SVB Tweede Divisie met enkele spelers, die na een protest van Tahiti bij het SVB-hoofdbestuur ongerechtigd blijken mee te doen.

Het SVB-bestuur heeft als gevolg van de protestbrief van Tahiti, dat met 1-2 verloor van Deva Boys, maatregelen getroffen en alle wedstrijden van Deva Boys tot nader order uitgesteld. De wedstrijd tegen Tahiti is ongeldig verklaard en moet worden overgespeeld op een nader te bepalen tijdstip. Dat zal natuurlijk afhangen van de uitkomst van de onderhandelingen tussen de twee clubs. Indien de clubs geen overeenstemming bereiken, zal Deva Boys genoodzaakt zijn zich terug te trekken uit de SVB Tweede Divisie. Immers, uit de opgestuurde protestbrief van Tahiti blijkt dat het gaat om een grote groep ongerechtigde spelers. Deva Boys heeft reeds vier wedstrijden gespeeld in de Tweede Divisie, waarvan 3 verloren en de recent gewonnen wedstrijd tegen Tahiti ongeldig is verklaard.

De SVB heeft de twee ploegen de ruimte gelaten om tot een oplossing te komen en heeft inmiddels haar competitieschema voortgezet. Tahiti heeft echter het SVB-bestuur om opheldering gevraagd in deze kwestie. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er gaat gebeuren, maar donderdagavond is de competitie normaal voortgezet met de wedstrijd tussen Flora en Jong Aurora. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijke stand door doelpunten van Dwight Sampi (3) en Jason Lugard (30) bij Jong Aurora en Daninhio Gill (44) en Milroy Jones (86) bij Flora. Ook gisteren is het programma in de hogere Eerste Divisie normaal afgewerkt. Transvaal speelde in het AK-stadion 0-0 gelijk tegen Leo Victor.

(DRP)