GEEN TOERISMEBELEID

Er is geen integraal toerismebeleid. Het plan dat laatst is gepresenteerd, moet niet alleen door een deel, maar door de hele toerismesector, ministeries en ook de totale samenleving gedragen worden. Toerisme, indien goed aangepakt, kan zorgen voor deviezengenerering, belastinginkomsten en werkgelegenheid. De regering moet zich dan wel sterk gaan maken voor een toerismewet en een toerismeautoriteit. De Stichting Toerisme Suriname zit nu zonder een directeur, terwijl deze organisatie het toerisme richting moet geven. Als derde grootste inkomstenbron voor Suriname, kan het niet zo zijn dat de regering zorgt voor een negatieve beeldvorming van het land. De veelvuldige berichten over berovingen en overvallen, zorgen niet bepaald voor een veilig gevoel, dat geldt niet voor onze burgers, maar ook voor toeristen. Het is dus zaak de veiligheid te vergoten. Suriname heeft de potentie om veel toeristen aan te trekken door de combinatie van natuur en cultuur en culinaire diversiteit. Maar deze zaken alleen zijn niet genoeg. Toeristen willen graag op een terras zitten, maar in de binnenstad zijn er slechts een paar. De Waterkant zou een toeristische trekpleister worden, maar tot nog toe is er weinig verbeterd. De slechte trottoirs zorgen niet alleen voor veel ongemak, maar geven de binnenstad ook een trieste aanblik. Toeristen kunnen in ons land, maar één grote stad bezoeken: Paramaribo. Het is dus zaak ervoor te zorgen, dat die er aantrekkelijk uitziet. Of willen we tot in lengte van dagen het imago van een derde wereld land behouden?