Politiemannen uiten ontevredenheid door barricade

Leden van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben gisteren uit ontevredenheid actie gevoerd bij het hoofdbureau aan de Duisburglaan. Zij hadden hierbij een deel van de weg voor het hoofdbureau gebarricadeerd door hun voertuigen dwars over de weg te parkeren. Dit deden zij om hun misnoegen te uiten over het nieuwe werkrooster dat volgens hen ondraaglijk zou zijn. De actie is gisteren na een korte tijd opgeheven.

Volgens het nieuwe werkrooster dat opgesteld was door de leiding van het KPS, moesten politieambtenaren 12 uren of langer draaien per shift. Volgens de woordvoerder van de Surinaamse Politie Bond (SPB) Revelino Eijk, is het nieuwe rooster ondraaglijk voor de politieagenten. Eerder op de dag had de SPB een spoedvergadering gehouden, waarbij zij hun misnoegen over het rooster had geuit. Het nieuwe dienstrooster maakt deel uit van de verhoogde paraatheid die door minister Ferdinand Welzijn en de korpsleiding was aangekondigd.

Echter willen de politieambtenaren het oude rooster terug. Eijk gaf aan dat zij al een rooster hebben dat bij wet vastgesteld is en getekend is door de president van Suriname. De korpsleiding, het beleidsondersteuningsteam, het managementteam en het bondsbestuur, was gedwongen met spoed te vergaderen over het nieuwe rooster. Volgens Eijck heeft de leiding geconstateerd dat er haken en ogen zitten aan het nieuwe systeem dat men heeft ingevoerd.

Hij gaf aan dat het rooster dat vanaf 1december van kracht is geweest, verwarrend was, omdat de politieambtenaren 12 uren of langer zouden moeten draaien per shift. Eijk legde uit dat er normaliter drie groepen zijn, maar zegt dat die groepen nu onderverdeeld zijn in drie subgroepen. Volgens hem waren de aanmeldtijden verwarrend, waardoor het frustrerend was om met het rooster te werken.

De actie is opgeheven nadat de politieleiding en het bondsbestuur zijn overeengekomen dat er weer volgens het oude rooster gewerkt zal worden. Nu zal alleen de Algemene Surveillance Dienst nog 12 uren draaien vanwege de verhoogde staat van paraatheid in de binnenstad die tot en met 4 januari 2018 duurt.

door Priscilla Kia

 

More
articles