Gi Wan Anu-campagne gericht op kunst, sport en cultuur

De ‘Gi Wan Anu’ campagne die door de Stichting Su Aid wordt uitgevoerd en ingaat op vrijdag 8 december, richt zich dit jaar op kunst, sport en cultuur. Het is de vierde jaar dat deze twaalf dagen durende inzamelingscampagne uitgevoerd wordt. Giwani Zeggen, voorzitter van de stichting, stelt dat de actie dit jaar anders zal zijn. Hij roept organisaties op om hun projecten in te dienen bij de stichting met hun plannen en een begroting, waarna er uiteindelijk een selectie zal plaatsvinden. Echter zal strikt gelet worden op duurzame projecten die betrekking hebben op kunst, sport en cultuur. In de voorgaande jaren werden de sociale instellingen gekozen door Su Aid.

De campagne start wederom met tal van acties. De bekende SMS-actie is reeds van start gegaan. Een ieder kan deelnemen door het woord ‘Anu’ te sms’en naar 1919.

Dit kan via de providers Telesur en Digicel. Beide providers hebben een ticket naar Miami beschikbaar gesteld. Daarnaast zullen er ook veilingen zijn via Radio 10. Twee bedrijven hebben elk SRD 10.000 geschonken voor de aanschaf van een auto welke verloot zal worden. Een hoogtepunt voor dit jaar noemt Zeggen de ‘Rosebel Charity Walk’ die op 16 december plaatsvindt.

Deelnemers mogen zich inschrijven voor de 5 km loop door Paramaribo. Zeggen zal dit jaar weer samen met Sidney Grunberg en Asgar Koster het halfjaar verslag over 2017 overhandigen aan de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost. Dit vindt vrijdag aanstaande plaats om 11.00 uur. De leden vinden het belangrijk dat de gemeenschap weet waar het geld naartoe gaat. Vorig jaar heeft de stichting SRD 315.000 opgehaald voor senioren uit veertien tehuizen. Dit jaar verwacht de stichting dit bedrag als alle Surinamers minimaal SRD 2 doneren.

door Kimberley Fräser